Κακοκαιρία «Ελπίς» - Μαρουσάκης: Πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Κακοκαιρία «Ελπίς» - Μαρουσάκης: Πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί  πως το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να ρίξει τον υδράργυρο ακόμα και στους -20° στα βόρεια τμήματα

athens_snow
Από αύριο περνάει η χώρα στο πιο «βαρύ» κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook o Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει στο post του ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρχουν έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και για την οδήγηση στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης κάνει λόγο για υποχώρηση του σφοδρού χιονιά από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ επισημαίνει ότι το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να ρίξει τον υδράργυρο ακόμα και στους -20° στα βόρεια τμήματα.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος:

«Η ΠΟΡΕΙΑ - ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Με την κακοκαιρία σε εξέλιξη κυλάει και η σημερινή ημέρα με τις πιο πολλές - πυκνές χιονοπτώσεις να εστιάζονται προς τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρα, κύματα χιονοπτώσεων θα απασχολούν και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο «βαρύ» κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης.

klearxos


Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα.

Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων. Υποχώρηση αυτού του σφοδρού χιονιά αναμένουμε από Τρίτη απόγευμα αλλά κυρίως Τετάρτη με το τσουχτερό κρύο όμως να επιμένει μαζί του και ο ισχυρός παγετός. Μην εκπλαγούμε αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον υδράργυρο ακόμη και κάτω από τους -20° στα βόρεια τμήματα.

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και σε όλους!»










Κλείσιμο



*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στο Βέλγιο με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ασκούν βία εναντίον 14χρονης

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έντυσε στα λευκά την Κρήτη - Δείτε φωτογραφίες

Ποιες νευρολογικές επιπλοκές μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της νόσου COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης