Καβάλα: Τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση του θανάτου της Ρουμάνας φωτογράφου

Καβάλα: Τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση του θανάτου της Ρουμάνας φωτογράφου

Ο θάνατος αποδόθηκε σε πνιγμό στην αρχή, αλλά πλέον οι αρχές εξετάζουν και άλλα σενάρια  - Τι λέει στο protothema.gr ο ταξιτζής που τη μετέφερε

38xroni_roumana_art
Δαιδαλώδες μυστήριο θυμίζει η υπόθεση θανάτου της 38χρονης Ρουμάνας φωτογράφου στην Ελλάδα. Η ανάσυρση της σορού της, από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή Καβάλας, φέρνει στο προσκήνιο πτυχές της προσωπικής της ζωής, ύποπτα μηνύματα και ανεξήγητες κινήσεις, πριν από την τραγωδία.

Παρόλο που αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε πνιγμό, οι Αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν και άλλα σενάρια όπως αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας εστιάζουν στα τελευταία πρόσωπα και γεγονότα πριν από την εξαφάνιση.

Νέα τροπή στην υπόθεση, ανοίγοντας μέτωπα προβληματισμού, έδωσαν τα λόγια της αδερφής της φωτογράφου. Η ίδια δήλωσε ότι η Μιχαέλα έδειχνε ευτυχισμένη όταν έφυγε από τη Ρουμανία, μέχρι που ξαφνικά το κινητό της έκλεισε τελείως και τότε στους δικούς της ανθρώπους έφτασε ένα ύποπτο μήνυμα, το οποίο προϊδέαζε ότι θα επακολουθούσε κάποιου είδους εξαφάνιση αν και σε αυτό η 38χρονη διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά στην υγεία της και πως θα επέστρεφε πίσω.

Η επιστροφή έμεινε τελικά μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Σε νέες δηλώσεις της στο protothema.gr, η αδερφή της 38χρονης, μητέρας δύο μικρών κοριτσιών, εξακολουθεί να αφήνει αιχμές για την εμπλοκή προσώπων στην υπόθεση, αδυνατώντας να συμβιβαστεί με το ενδεχόμενο να έπεσε από μόνη της στη θάλασσα και να πνίγηκε η Μιχαέλα.

Επισημαίνει ότι η αδερφή της μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ στο ξενοδοχείο της Κεραμωτής έφτασε αργά το βράδυ της επόμενης ημέρας. «Δεν καταλαβαίνω τι μεσολάβησε εκείνο το 24ωρο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η αδερφή της γυναίκας.

Ταξιτζής στο protothema.gr: «Σκόπευε να πάρει το πλοίο για Θάσο»

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λόγια του οδηγού ταξί, στο protothema.gr, που μετέφερε τη γυναίκα στον τελικό προορισμό της, την Κεραμωτή: «Φαινόταν στον κόσμο της. Δεν μιλήσαμε πολύ, μου είπε ότι είχε μόλις χωρίσει από τον άντρα της, επαναλάμβανε όμως ότι η ζωή είναι πολύ ωραία. Ήθελε να την αφήσω στη θάλασσα, εκεί όπου είχε αναμνήσεις από τον πρώην σύζυγό της. Σκόπευε ακόμη να πάρει το πλοίο για Θάσο και να συναντήσει έναν φίλο που είχε εκεί».

Κλείσιμο
Ένα ακόμη σκοτεινό σημείο στην υπόθεση είναι η ολιγόλεπτη στάση της γυναίκας στο ξενοδοχείο, ενώ υπό διερεύνηση παραμένει το τι μεσολάβησε και πήρε την απόφαση να πάει σε αυτό το κατάλυμα και γιατί τελικά έφυγε αιφνιδίως από εκεί.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, από την πλευρά του, που κάλεσε την αστυνομία μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, είπε ότι η τελευταία έμεινε στο κατάλυμά του για περίπου πέντε λεπτά ενώ δεν κρατούσε χρήματα και κινητό.

Το περίεργο, ωστόσο, είναι ότι όταν η αδερφή της 38χρονης τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο και συνομίλησε για λίγο με έναν υπάλληλο τής είπε, χωρίς να δώσει πολλά στοιχεία, ότι δεν λειτουργούσε εκείνη την περίοδο το κατάλυμα και τότε αυτόματα η γυναίκα αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να μεταβεί σε αυτό η άτυχη Μιχαέλα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η φωτογράφος έφυγε από τη Ρουμανία στις 10 Ιανουαρίου, αφότου υποβλήθηκε σε τεστ για Covid. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε υπογράψει και το διαζύγιό της. «Ήθελε να χωρίσει, ήταν χαρούμενη με αυτό. Χώρισε και την επομένη της τηλεφώνησα για να ζητήσω τη βοήθειά της σε κάτι. Εκείνη μου είπε ότι θα πήγαινε για 2-3 ημέρες στην Ελλάδα. Μία μέρα μετά της έστειλα μήνυμα στο WhatsApp γιατί η ξαδέρφη μου, μου είπε ότι είχε κλειστό το κινητό της» θυμάται η αδερφή της Μιχαέλα, περιγράφοντας την αρχή του θρίλερ.

Έντρομη εξέφρασε στη μητέρα της τις υποψίες που έτρεφε, η πρώτη όμως της απάντησε καθησυχάζοντάς την, αφού της είπε ότι η κόρη της Μιχαέλα έστειλε μήνυμα. Σε αυτό έγραφε: «Είμαι καλά, μην ανησυχήσετε, ακόμη κι εάν δεν απαντώ για λίγο. Θα επιστρέψω στις 13 Ιανουαρίου. Φιλιά».

Το ίδιο μήνυμα εστάλη στις 11 Ιανουαρίου στον πρώην σύζυγό της. «Στις 14 Ιανουαρίου με κυρίευσε ο πανικός. Δεν είχε επιστρέψει», λέει η αδερφή της 38χρονης. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεφε την ημέρα που είχε πει καθώς είχε δυο παιδιά, 11 και 6 ετών.

Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, κι ενώ η 38χρονη αγνοείτο για μέρες, η αδερφή της φωτογράφου αποτάθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Η φωτογράφος είχε σχέσεις με την Ελλάδα, έναν φίλο από τη Θάσο με τον οποίο επικοινώνησε η αδερφή της, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Γιώργος δεν γνώριζε κάτι, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας όμως έδωσε μια πληροφορία που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» ορισμένες απορίες.

Πριν από τον θάνατό της, η Μιχαέλα - σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της - συνομίλησε με Έλληνα οδηγό ταξί, ο οποίος την παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και την άφησε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Η γυναίκα ζήτησε το κινητό του και την επομένη του τηλεφώνησε για να τη μεταφέρει στην Καβάλα, από όπου ήθελε να πάρει το πλοίο.

Η ύποπτη επικοινωνία

Η επικοινωνία της γυναίκας με τον ταξιτζή έγινε στις 11 Ιανουαρίου όποτε και εστάλη το μήνυμα από το κινητό της με το οποίο διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά.

Ο φιλος της 38χρονης από τη Θάσο, Γιώργος, κατάφερε, αφότου πήγε στην αστυνομία, να μάθει ότι ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κεραμωτή Καβάλας είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα, στις 13 Ιανουαρίου. Το περιεχόμενο του τηλεφωνηματος δίνει νέα στοιχεία για το θρίλερ. Η γυναίκα έφτασε στις 12 Ιανουαρίου, αργά το βράδυ στις 23:00, στο ξενοδοχείο χωρίς όμως να κρατά κάτι. Δεν είχε επάνω της χρήματα, κινητό, λάπτοπ. Έμεινε για 4 με 5 λεπτά στο ξενοδοχείο κι έφυγε.

Η ελληνική αστυνομία είχε λάβει κλήση για εξαφάνιση στις 13 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ανασύρθηκε η σορός της Μιχαέλα από θαλάσσια περιοχή, κοντά στο ξενοδοχείο.

Στις 16 Ιανουαρίου, αργά το απόγευμα, η αδερφή της 38χρονης πληροφορήθηκε για τη δραματική έκβαση της υπόθεσης, κάτι που ευχόταν τις τελευταίες ημέρες να μην είχε ακούσει.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος»

Τα «γιατί» που ταλάνιζαν την αδερφή της Μιχαέλα την οδήγησαν να τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο. Το τηλέφωνο χτυπούσε, ευχόταν να το σηκώσει κάποιος που θα της έδινε μια χρήσιμη πληροφορία. Όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με υπάλληλο, εκείνος της είπε ότι θα την καλούσε πίσω σε ένα λεπτό.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος» λέει η αδερφή της Μιχαέλα για τον ξενοδοχειακό υπάλληλο που τελικά την κάλεσε πίσω δυο ώρες μετά, δεν της έδωσε κάποιο στοιχείο που θα την βοηθούσε και στη συνέχεια της είπε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό. Εκείνη τη στιγμή, η αδερφή της 38χρονης αυτόματα αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να πάει η αδερφή της εκεί αφού ήταν κλειστό.

Ο υπάλληλος τής απάντησε ότι βρέθηκε στο κατάλυμα χωρίς παπούτσια και ζακέτα. «Κάτι δεν πήγαινε καλά» επισημαίνει η αδερφή της, υποδεικνύοντας ότι η ιστορία έχει κενά κι αντιφάσεις.

Τα ερωτήματα είναι ακόμα πολλά κι η υπόθεση στην αρχή της. Εύλογα, όμως, αναρωτιέται κάνεις ποια ήταν η 38χρονη Μιχαέλα που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, περιγράφοντας εν συντομία τον εαυτό της, η φωτογράφος έδινε με απλό αλλά μεστό νοημάτων τρόπο την εξής περιγραφή για να συστηθεί στο κοινό: επαγγελματίας ονειροπόλα.

Από τα κοινωνικά δίκτυα προδίδεται το πάθος της, η φωτογραφία, μέσα από την οποία αιχμαλώτιζε τη μοναδικότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα πριν την... κάθοδο της «Ελπίδας»

Επιδημιολογικό φορτίο, αντοχή νοσοκομείων και ενίσχυση εμβολιασμών κρίνουν την άρση των μέτρων

Νέα κατάθεση την Παρασκευή για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Κλειδί» το δεύτερο πρόσωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης