Καπραβέλος: «Έχω ασθενείς με ολοκληρωτική καταστροφή στον πνεύμονα», λέει ο Καπραβέλος - Δείτε βίντεο
«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιό», αποκαλύπτει - Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που οδηγούν σε υψηλούς θανάτους σύμφωνα με τον συντονιστή διευθυντή Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου
«Ο ιός δεν αστειεύεται», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου, σε μια περίοδο που ο αριθμός νεκρών είναι υψηλός στη χώρα μας.
«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιογενή λοίμωξη. Περίπου 7 - 8 ασθενείς μου έχουν καταστροφή του πνεύμονα ασυμβίβαστη με τη ζωή. Ο ιός δεν αστειεύεται», είπε, μιλώντας στο Mega o συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου. Όσον αφορά στους θανάτους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτοί οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.
Δείτε βίντεο:
«Οι θάνατοι είναι υψηλοί στη χώρα. Είναι σημείο που προσβάλει όλο το σύστημα υγείας και τη χώρα ολόκληρη. Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα. Σε άλλες χώρες το έχουν αντιμετωπίσει, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει», πρόεσθεσε ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου.
Σύμφωνα με τον γιατρό, τρεις είναι οι παράγοντες οδηγούν σε υψηλούς θανάτους είναι οι εξής:
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.