Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά εν ώρα μαθήματος σε νηπιαγωγείο μετά από βραχυκύκλωμα

Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά εν ώρα μαθήματος σε νηπιαγωγείο μετά από βραχυκύκλωμα

Η διευθύντρια έσβησε μόνη της τη φωτιά ενώ οι δασκάλες εκκένωναν το κτήριο – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές

fwtia_nip
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τη Δευτέρα το πρωί, σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ξαφνικά φλεγόμενα κομμάτια από τα πάνελ της οροφής του κτιρίου άρχισαν να πέφτουν στο δάπεδο του σχολείου εν ώρα μαθήματος και ενώ το νηπιαγωγείο ήταν γεμάτο από παιδιά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23 Nηπιαγωγείου Ηρακλείου, η φωτιά ξεκίνησε λόγω της μόνιμης εδώ και χρόνια διαρροής του νερού από την ταράτσα του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα στα φώτα της οροφής, μέσα στο γραφείο των διδασκόντων.

Ήχησε αμέσως το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας με τη διευθύντρια έντρομη να σβήνει μόνη της τη φωτιά με πυροσβεστήρα ενώ οι υπόλοιπες δασκάλες εκκένωναν το κτίριο βγάζοντας τα παιδιά στην αυλή.

fwtia_nip1
fwtia_nip2


Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου, το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ και πέντε χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχει διατεθεί η αντίστοιχη πίστωση από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου για την αποξήλωσή του. Ο ταρατσόκηπος ήταν «προαπαιτούμενο» για την κατασκευή του σχολείου ως «βιοκλιματικό» κτίριο.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σχεδόν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν κακοτεχνίες και προβλήματα με εισροή υδάτων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι είναι άμεσος αφού οι διαρροές νερού έρχονται σε επαφή με τα ηλεκτρολογικά κυκλώματα του κτιρίου, επισημαίνουν στην καταγγελία τους.

fwtia_nip3
fwtia_nip4


Ειδήσεις σήμερα:

«Όχι» απάντησε ο Τζόνσον σε ερώτηση της αντιπολίτευσης στη Βρετανία αν θα παραιτηθεί


Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε σε... διεθνή φόρα τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις, λέει ο Δένδιας


Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα εισηγείται η Επιτροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης