Συνεχίζει και «τρέμει» η Χαλκιδική - Νέος σεισμός 4,1 βαθμών νότια του Αγίου Όρους

Συνεχίζει και «τρέμει» η Χαλκιδική - Νέος σεισμός 4,1 βαθμών νότια του Αγίου Όρους

Καταγράφηκε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες από τον ισχυρό σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης του Άθου - Έκτοτε έχουν σημειωθεί σχεδόν 40 μετασεισμοί

1087697_regional
Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άθου, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καταγράφηκε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες από τον ισχυρό σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης του Άθου, που έγινε αισθητός σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Έκτοτε έχουν σημειωθεί σχεδόν 40 μετασεισμοί με πιο ισχυρό έναν στα 4,4 Ρίχτερ και δεύτερο σε ένταση αυτόν των 4,1 Ρίχτερ μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

41_σεισμοσ


Όπως είχε εκτιμήσει ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,4 Ρίχτερ αναμενόταν ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί σε ένα ρήγμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερη περίπτωση», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας, καθώς στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το πώς θα συμπεριφερθεί.

«Υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς. Το θέμα είναι δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το ρήγμα γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Λέκκας στο thesstoday.gr, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν έχει δώσει πάρα πολλούς σεισμούς και χρειάζεται προσοχή. Οι μετασεισμοί θα σημειωθούν στο γύρο χώρο από Σιθωνία και Άγιο Όρος».


Ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Μετς: Κορονωπάρτι μέχρι τελικής πτώσης - Δείτε βίντεο

«Φωτιά» βάζει και πάλι στο Instagram η Ρωσίδα καλλονή Άννα Κανιούκ με τα ατέλειωτα πόδια - Οι πόζες στην παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης