

Στις 23:43 το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,4. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 3 χλμ. δυτικά της Φλώρινας.
Posted by Gerasimos Chouliaras on Sunday, January 9, 2022
Μιλώντας στο protothema.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι ειναι ενθαρρυντικό ότι μέσα σε λίγη ώρα από τον σεισμό έχουν γίνει μετασεισμοί. Όπως είπε, η περιοχή δεν δίνει συχνά σεισμούς όμως δίνει μεγάλους σε ένταση. Εκτίμησε ότι το πρωί θα υπάρχει καλύτερη εικόνα αύριο το πρωί.
Από την πλευρά του ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη και πως δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Κάποιες μικρές ρωγμές έχουν παρατηρηθεί σε κτίρια και κάποιες πτώσεις κεραμιδιών. Ο σεισμός που έδωσε 5,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και άλλους έξι μετασεισμούς προέρχονται από ένα ρήγμα διεύθυνσης Ανατολής - Δύσης.
Δείτε φωτογραφίες από ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός μέσα σε σπίτια που δημοσίευσε η «Ηχώ Φλώρινας»
Η στιγμή του σεισμού από χρήστες του twitter:
Κοντά στο επίκεντρο #σεισμος pic.twitter.com/vwCGTyNSAk
— ⓖⓘⓐⓣⓡⓔⓢⓢⓐ ☤ (@giatressa_) January 9, 2022
Strong 5.5-magnitude #earthquake hits north #Greece; felt in nearby countries. Video filmed in #Prishtina, #Kosova. #σεισμος #Φλωρινα #tërmet #земјотрес @LastQuake @EarthQuakesTime pic.twitter.com/Mk9yj1iA1l
— Xhildinho Z (@xhildinho) January 9, 2022
#σεισμος αισθητός στα Τρίκαλα pic.twitter.com/sv03EKJx65
— Frau Lina (@LinaFraou) January 9, 2022
Ειδήσεις σήμερα:
Αρνητές μάσκας πέταξαν φέιγ βολάν κατά ιερέα στη Λήμνο και προσπαθούν να τον επαναφέρουν στον… δρόμο του Θεού
Νοσηλεύεται στο «Αττικόν» με κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ
Από αύριο 300 κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας