Δωρεάν self test: Υπάρχει απόθεμα για όλους τους δικαιούχους, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Δωρεάν self test: Υπάρχει απόθεμα για όλους τους δικαιούχους, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Μέχρι το απόγευμα η προμήθειά τους - Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία - Έγιναν ενέργειες ανεφοδιασμού από φαρμακαποθήκες και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας - 3 στους 4 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη πάρει τα τεστ που τους αναλογούν

self-test-arthro
Έως και σήμερα Σάββατο οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, πρέπει να προμηθευτούν πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Τα self test χορηγούνται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων (10 Ιανουαρίου - 21 Ιανουαρίου), όμως σε πολλά φαρμακεία παρατηρούνται ελλείψεις.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

Εντούτοις, λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Τα φαρμακεία σήμερα -τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους- παραμένουν ανοιχτά έως τις 5:00 – 6:00 μ.μ. και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκατομμύριο τεστ και διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10 - 15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Μίνα Γκάγκα:  Δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν»

Σχετικά με τα self test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι δεν λείπουν και ότι υπάρχουν self test που μπορούν να δοθούν ενώ μέχρι χθες ήταν αδιάθετα 2 εκατομμύρια σε φαρμακαποθήκες: «Όποια φαρμακεία μας είπαν ότι τελείωσαν τα self test τους έγινε από την εφοδιαστική αλυσίδα νέα τροφοδότηση, δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν».

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι του '22 | 08/01/2022 | ΕΡΤ


ΚΙΝΑΛ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών

«Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. Και προσθέτει:

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν "επιτελικής" διακυβέρνησης της ΝΔ.»

Ειδήσεις σήμερα:

O Πλεύρης απαντά στον Πολάκη: Αν θέλει να αντιπαρατεθεί με μένα και να αφήσει απ' έξω τη μητέρα του

Βγήκε από την εντατική αλλά έχει μακρύ δρόμο μπροστά του λένε οι γιατροί για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε

Οκτώ ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Από σήμερα σε διαβούλευση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης