Καιρός: Παγετός στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί των Θεοφανίων - «Χειμωνιάζει» ξανά από την Παρασκευή

Καιρός: Παγετός στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί των Θεοφανίων - «Χειμωνιάζει» ξανά από την Παρασκευή

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα - Αγριεύει ο καιρός από αύριο ως την Κυριακή

κρυο_συνταγμα
Με παγετό «ξύπνησαν» σήμερα, ανήμερα Θεοφάνια, ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας, φτάνοντας στους -2,8 βαθμούς Κελσίου, στο Βουτύρο Καρπενησίου η θερμοκρασία έπεσε στους -1,9 βαθμούς, στο Παρανέστι Δράμας στους -0,9, στο Νευροκόπι στους -0,8 και στη Νεμέα Κορινθίας στους -0,7.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

pagetos_1

Στο μεταξύ, επιδείνωση θα παρουσιάσει τα επόμενα 24ωρα ο καιρός με την «Άνοιξη» που μας υποδέχθηκε το 2022 να δίνει τη θέση της πάλι στον χειμώνα.

Αν και σήμερα προβλέπονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές βροχές, από το βράδυ  και στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν, ενώ την Παρασκευή θα ενισχυθούν οι άνεμοι, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

par1


Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα και στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Κυριακή,  με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το βράδυ και από τα δυτικά.

Κλείσιμο
sav1
kyr1


Ο καιρός σήμερα

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες και τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Θεοφάνια. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και  άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgyb8yevq2x5-se)


Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κρήτη και κατά τόπους στη Μακεδονία και στην Ανατολική Στερεά θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 16, στη Θεσσαλία από 1 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 2 έως 18, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 16, στην Πελοπόννησο από 3 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 15 και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ιδιαίτερα στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες, ασθενείς και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα νότια, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.




Ειδήσεις σήμερα:

Αγγελική Ηλιάδη: Από την πρόκληση κάτω από τις κουβέρτες στο δράμα

Σαρηγιάννης: Τα κρούσματα θα φτάσουν μέχρι τις 53.000

Χάος στο Καζακστάν: «Εκκαθαριστική επιχείρηση» του στρατού κατά διαδηλωτών, αναφορές για δεκάδες νεκρούς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης