Θεμιστοκλέους: 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 12 και άνω

Θεμιστοκλέους: 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 12 και άνω

Τα νέα ραντεβού είναι για πρώτη και τρίτη δόση σε όλη τη χώρα

5218547
Επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών άνοιξαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Επιχείρηση Ελευθερία» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γ.γ. πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ανοίξαμε επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό (για τους 12 και άνω) για πρώτη και τρίτη δόση σε όλη τη χώρα για τις επόμενες 10 ημέρες» ανέφερε σχετικά στην ανάρτησή του.

Ειδικά για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε σήμερα ότι όσοι θέλουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλια, θα ανοίξουν ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή. Παράλληλα, προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές τόσο για τα παιδιά όσο και για ενήλικες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα (03.01.2022), κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 17.600.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.500.000 πολίτες.

Περισσότεροι από 7.070.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού.

Ειδήσεις σήμερα:


Πρωθυπουργός Αυστραλίας: O Tζόκοβιτς θα γυρίσει με το πρώτο αεροπλάνο αν δεν δικαιολογηθεί για τον μη εμβολιασμό του 

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου σε κρίσιμη κατάσταση 13χρονη από το Αλιβέρι

Νέα δίωξη για κακούργημα στον Αιγύπτιο - Σε εξέλιξη η απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης