Άλμα 13,2% σημείωσαν τον Οκτώβριο του 2021 τα οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον Οκτώβριο του 2021 σημειώθηκαν 1.032 τροχαία ατυχήματα έναντι 912 τον Οκτώβριο του 2020.
Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 46 νεκροί, 49 βαριά τραυματίες και 1.155 ελαφρά τραυματίες, έναντι 65 νεκρών, 57 βαριά τραυματιών και 1.025 ελαφρά τραυματιών τον Οκτώβριο του 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 29,2% σε νεκρούς και κατά 14,0% σε βαριά τραυματίες και αύξηση κατά 12,7% σε ελαφρά τραυματίες.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).