Καιρός: Διήμερη κακοκαιρία στα δυτικά λίγο πριν την ηλιόλουστη Πρωτοχρονιά, πώς επηρεάζεται η Αττική

Καιρός: Διήμερη κακοκαιρία στα δυτικά λίγο πριν την ηλιόλουστη Πρωτοχρονιά, πώς επηρεάζεται η Αττική

Δείτε σε χάρτη τις περιοχές που θα δεχτούν σήμερα πάνω από 20 χιλιοστά βροχής - Το έκτακτο δελτίο και η ανάλυσή του από τον Θοδωρή Κολυδά, δείτε αναλυτικούς χάρτες

kairos-kakokairia-ektakto-ditika_kolidas
Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από τα δυτικά, ενώ  εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Στα μέσα της εβδομάδας θα δημιουργηθεί αποκομμένο ανώτερο χαμηλό στον χάρτη των 500 hPa και τα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα από τα δυτικά , την Πέμπτη θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά. Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο tweet του Θοδωρή Κολυδά που ακολουθεί,  το ανώτερο χαμηλό απομακρύνεται νοτιοανατολικά από την Πέμπτη και μετά και έτσι ο καιρός θα βελτιωθεί την Παρασκευή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, όπως αναλύει  ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου,  ο καιρός ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα είναι σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Συστήνεται να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  


Κλείσιμο
Οι περιοχές που θα δεχτούν σήμερα Δευτέρα πάνω από 20mm βροχής εμφανίζονται στο χάρτη που ακολουθεί, ενώ με αριθμούς και χρωματικό δείκτη απεικονίζεται η πιθανότητα εκδήλωσης του φαινομένου στις διάφορες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

kairos-protoxroniaxartis



Σήμερα Δευτέρα θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος μέχρι τις βραδινές ώρες καθώς και το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Παράλληλα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες. Την Τρίτη θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα επηρεαστεί και η δυτική Στερεά. Την Τετάρτη ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Από την Αθήνα το πέρασμα αυτής της διαταραχής την Τρίτη θα προκαλέσει βροχές και πιθανόν προς το βράδυ καταιγίδα, όχι όμως ιδιαίτερα έντονη.

Οι βροχές θα κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη, κατά κανόνα ασθενείς. Μικρής διάρκειας τα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη. Η παραμονή και η Πρωτοχρονιά θα βρει και τις δύο περιοχές με ηλιοφάνεια.

Παρότι το έκτακτο δελτίο ισχύει μέχρι και την Τετάρτη, υπάρχουν ενδείξεις, όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς, για μεγάλα ύψη υετού και την Πέμπτη στα Δωδεκάνησα, ειδικότερα στην περιοχή του Καστελόριζου,  όπως απεικονίζεται στον χάρτη EFI που ακολουθεί. Στην πορεία των προγνώσεων θα επανεξεταστεί αυτή η περίπτωση και ενδέχεται να υπάρξει παράταση του δελτίου επιδείνωσης.



kairos-kakokairia-ektakto-protoxronia

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα, Δευτέρα, 

α) Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.

β) Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

γ) Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.


Την Τρίτη, 

Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη,  στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.



Ειδήσεις σήμερα:

Παραλλαγή Omicron: Διαδοχικές συσκέψεις και αλλαγές σε διασκέδαση, τηλεργασία και γήπεδα

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σηκώνεται στις μύτες των ποδιών στην οικογενειακή φωτογραφία για τα Χριστούγεννα

Καιρός: Πολλές βροχές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης