Γιώργος Γεωργαντάς: Το αργότερο ως την Τρίτη στο κινητό μας η εφαρμογή για την ψηφιακή ταυτότητα

Γιώργος Γεωργαντάς: Το αργότερο ως την Τρίτη στο κινητό μας η εφαρμογή για την ψηφιακή ταυτότητα

Τι  δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ελαχιστοποιείται ο χρόνος για την είσοδο στα καταστήματα λιανικής και στην εστίαση

pistopoiitika3434
Την Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να «ανέβει»  στο Covid free app η ψηφιακή ταυτότητα, που θα διευκολύνει σημαντικά τους ελέγχους  για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Όπως είναι γνωστό, για να μπει οποιοσδήποτε στα καταστήματα λιανικής ή στην εστίαση, απαιτείται, πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η ταυτοποίησή του, που  γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας. 

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είναι έτοιμο το covid-free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgneo3qzzs2x-sf)


Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης του ενδιαφερομένου , οποτε  θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού , κάτι που θα ελχιστοποιήσει την διαδικασία των ελέγχου. .

Κλείσιμο
Παράλληλα,  ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση. «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε, ότι  στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης