ΕΦΚΑ: Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των αδειών τους

ΕΦΚΑ: Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των αδειών τους

«Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και γίνεται λόγος για «συνεχόμενες αυταρχικές, απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων»

ergazomenoiefka
Πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ αντιδρώντας στην ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων από τον υπουργό Εργασίας.

«Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, ενώ γίνεται λόγος για τις «συνεχόμενες αυταρχικές, απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Την ίδια ημέρα στις 10.30 η ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.


48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:30 πμ, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση του υπουργείου για ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους 10 μέρες μετά, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση».

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγνοούμενη φοιτήτρια στη Γιούτα βρέθηκε στο υπόγειο του απαγωγέα της γυμνή και «καλυμμένη με κάρβουνα»

Πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας, πού άγγιξαν τους -9 βαθμούς Κελσίου

Τι αλλάζει στη ζωή μας με την Όμικρον - Τesting για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση για τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης