Το τελευταίο αντίο στην 55χρονη παιδίατρο που παρασύρθηκε από ρέμα στην Πιερία

Το τελευταίο αντίο στην 55χρονη παιδίατρο που παρασύρθηκε από ρέμα στην Πιερία

Πώς έχασε τη ζωή της - «Έφυγε τόσο άδικα. Αν είχε ειδοποιήσει όλοι θα είχαμε τρέξει και ίσως να την είχαμε σώσει. Εκτίμησε λάθος την κατάσταση», λέει ο protothema.gr ο πρόεδρος της Σκοτίνας

pieria
Στο χωριό Σβορώνο Πιερίας θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα η κηδεία της 55χρονης παιδιάτρου/νεογνολόγου και Αναπληρώτριας καθηγήτριας  στο ΑΠΘ, Παρασκευής (Βούλα) Καραγιάννη που έχασε την ζωή της τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν στην προσπάθεια της να διασχίσει το ρέμα Ζηλιάνα, μεταξύ Λεπροκαρυάς και Σκοτίνας, παρασύρθηκε από τα ερμητικά νερά της κακοκαιρίας που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο πρόεδρος της Σκοτίνας Γιώργος Πλεξίδας, η άτυχη 55χρονη κατευθύνονταν εκείνη την ώρα στο χωριό, εκτιμώντας όμως λάθος την κατάσταση με τον αγροτικό δρόμο: «Ήταν κοντά στα μεσάνυχτα όταν η γιατρός με το αυτοκίνητο της ερχόταν στο χωριό μας. Είχε δεχτεί, όπως μάθαμε ένα τηλεφώνημα νωρίτερα, από φιλική της οικογένεια εδώ. Ερχόταν από Λεπτοκαρυά στη Σκοτίνα. Τα δυο χωριά τα χωρίζει ένα ρέμα που μέσα σε αυτό υπάρχει ένας αγροτικός καθαρά δρόμος και τίποτε άλλο. Ένας δρόμος από χαλίκια μέσα στο ρέμα. Το ρέμα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, με αποτέλεσμα να κατεβάζει απότομα νερό, όταν βρέχει πολύ. Είναι τόσο επικίνδυνος ο δρόμος, που υπάρχουν και από τις δυο πλευρές ταμπέλες που λένε: Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων ειδικά όταν βρέχει».

Την γυναίκα ξεκίνησε να αναζητά η οικογένεια της με αποτέλεσμα να ενημερώσει την πυροσβεστική. Το πρώτο που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ήταν το αυτοκίνητο της, ενώ η σορός της εντοπίστηκε 1 χιλιόμετρο μακριά. Η γυναίκα είναι μητέρα τριών παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή. Το μοιραίο φαίνεται πως συνέβη όταν η γυναίκα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο της και να περάσει το δρόμο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

«Η γυναίκα ήταν γνωστή ως παιδίατρος στη Σκοτίνα την γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο κανένας δεν ξέρει ποια οικογένεια θα επισκεπτόταν το βράδυ εκείνο. Δυστυχώς έκανε το λάθος και θεώρησε ότι θα μπορέσει με το μικρό της αυτοκίνητο να διασχίσει τον δρόμο. Αναρωτιέμαι κινητό τηλέφωνο δεν είχε, ώστε να ενημερώσει. Δεν είχε το τηλέφωνο της οικογένειας που θα επισκεπτόταν να ζητήσει βοήθεια; Έφυγε τόσο άδικα. Αν είχε ειδοποιήσει όλοι θα είχαμε τρέξει και ίσως να την είχαμε σώσει. Εκτίμησε λάθος την κατάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης