Αχαΐα: Πάνω από 1,5 μέτρο το ύψος του νερού στην Καλόγρια, απεγκλωβίζουν οικογένειες με... βάρκες! (βίντεο και φωτογραφίες)
12.12.202118:20
Οι πλημμυροπαθείς θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της Κάτω Αχαΐας - Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής
Επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή του Αράξου κοντά στην Καλόγρια για τον απεγκλωβισμόμιας οικογένειας με δυο ανήλικα παιδιά μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή.
Η ΕΜΑΚ προσήλθε στο σημείο με ερπυστριοφόρο όχημα αφού σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού έφτανε και πάνω από 1,5-2 μέτρα!
Σπίτια έχουν γεμίσει νερό, ενώ ξενοδοχεία τις περιοχής έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως μεταδίδει το thebest.gr. Οι κάτοικοι για να φτάσουν στα σπίτια τους χρησιμοποιούν βάρκες με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα.
Την ίδια ώρα, περίπου 50 άτομα που τα σπίτια τους πλημμύρισαν θα φιλοξενήσει ο δήμος Δυτικής Αχαΐας στο παλιό κλειστό στάδιο της Κάτω Αχαΐας τουλάχιστον για απόψε το βράδυ, ενώ αύριο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί ράντζα, καρέκλες και σόμπες, ενώ αύριο θα προσφερθεί και φαγητό.