Κακοκαιρία - Πιερία: Νεκρή 55χρονη παιδίατρος που παρασύρθηκε από ρέμα

Κακοκαιρία - Πιερία: Νεκρή 55χρονη παιδίατρος που παρασύρθηκε από ρέμα

Πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών - Στις 8:00 κλιμάκια της Πυροσβεστικής εντόπισαν το όχημά της στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας και τη σορό της σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το αυτοκίνητο  - Ζημιές στις Σέρρες - Σώζουν κόσμο με βάρκες στα χωριά της Λαμίας

kakokairia_nekri_pieria_art2
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε σήμερα το πρωί η 55χρονη παιδίατρος Παρασκευή (Βούλα) Καραγιάννη, που με το Ι.Χ. της παρασύρθηκε μέσα σε ρέμα, από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8:00 σήμερα το πρωί κλιμάκια της Πυροσβεστικής εντόπισαν το όχημά της στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας, στον ποταμό Ζηλιάνα. Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου βρέθηκε και το άψυχο σώμα της γυναίκας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν  μητέρα τριών παιδιών, την οποία αναζητούσαν οι δικοί της άνθρωποι από το πρωί. Εικάζεται πως η γυναίκα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό της, ωστόσο δεν πρόλαβε, με συνέπεια να την παρασύρουν τα νερά. 


Φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε η άτυχη παιδίατρος δημοσιεύει το olympusmera.gr:
Κλείσιμο
pieria_nekri2

paidiatros_pieria2


Καταστροφές στην Πρώτη Σερρών

Ξηλωμένα δένδρα πεσμένα σε δρόμους, σε αυτοκίνητα, και σε στέγες σπιτιών, ένα υπόστεγο 200 τ.μ. του μηχανοστάσιου του Δήμου ξηλωμένο και πεσμένο σε δρόμο του χωριού, πεσμένες κολώνες της ΔΕΗ, ήταν το αποτέλεσμα του δυνατού αέρα χθες αργά το απόγευμα στην Πρώτη Σερρών.

serres_1


Συνεργεία του Δήμου Αμφίπολης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.

«Έχουμε προβλήματα σε πολλά χωριά του Δήμου μας αλλά τα περισσότερα είναι στην Πρώτη. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε περιοχές του Δήμου για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Παπαδόπουλος.

Σώζουν κόσμο με βάρκες στα χωριά της Λαμίας, υπερχείλισε ο Σπερχειός

Τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο Σπερχειός μετά την υπερχείλισή του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών κατοίκων στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

Ο Σπερχειός έπνιξε το Κόμμα Λαμίας


Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με βάρκες απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

12 Δεκεμβρίου 2021


Δείτε στο παραπάνω βίντεο του Lamianow τη διάσωση ενός ιερωμένου και της οικογένειάς του από την 7η ΕΜΑΚ.

lamia_ieromenos


lamia_2


Μέχρι λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής είχαν απεγκλωβιστεί 14 άτομα.

lamia_3



Καθίζηση στη γέφυρα του Ευήνου – Μέσω Ιονίας οδού η κυκλοφορία

Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στη γέφυρα του Ευηνου στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Από βράδυ του Σαββάτου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, αφού υπάρχει καθίζηση στο οδόστρωμά της.

Ευηνοχώρι: Καθίζηση στη Γέφυρα του Ευηνοχωριου.Εικόνες drone


evinos2
evinos3
evinos4


Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς. Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

Στο μεταξύ, στην Αιτωλοακαρνανία μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου για να κάνουν αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία και να αποτιμήσουν την κατάσταση, σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς. 

Πηγή: MessolonghiNews

Μάχη με τις καταπτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πολλές καταπτώσεις βράχων που σημειώνονται στον ορεινό όγκο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των νερών στους ποταμούς υποχωρεί, ενώ σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων δεν υπάρχει πλημμυρισμένος οικισμός.

Χείμαρροι στα Τρίκαλα


«Δώσαμε μάχη όλη τη νύχτα και πιστεύω πως τα καταφέραμε», σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός πως δεν πλημμύρισε ο Πηνειός ποταμός αν και συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες νερού.

Πηνειός-Διάβα


Πηνειός-Διάβα 2


Στο μεταξύ, «υποχωρεί η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενώ όσες καταπτώσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο τις αντιμετωπίσαμε» επσημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας ο Κωνσταντίνος Νούσιος, για την κατάσταση που επικρατεί στον νομόμετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις. Σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα, σύμφωνα με τον ίδιο, χιονίζει, ενώ 15 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας επιχειρούν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Βίντεο: TrikalaVoice



Ειδήσεις σήμερα:

Ωτοστόπ του τρόμου για οδηγό στην Στυλίδα

Μια τουρκική πόλη σε... μόνιμη «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ξεπέρασαν τους 70.000 οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ έως τις 11.30 το πρωί - Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης