Καιρός: Προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους στην Αττική από τον Λαγουβάρδο, από πού ξεκινά το δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας

Καιρός: Προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους στην Αττική από τον Λαγουβάρδο, από πού ξεκινά το δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας

Έρχεται σημαντική κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με ισχυρές καταιγίδες, ανέμους και κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων - Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται, μέχρι πότε θα κρατήσουν τα ακραία φαινόμενα

kairosathina-kairostora-plimmires-vroxestora-kairossimera-kairos
Διπλό μέτωπο κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα, με τον καιρό να  επιδεινώνεται ξανά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με ισχυρές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.  

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,  Κώστας Λαγουβάρδος αναλύει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται προ των πυλών, μιλώντας στο protothema.gr. Εφιστάται η προσοχή για την εκδήλωση πολύ ισχυρών θυελλωδών ανέμων στο Ιόνιο αλλά και από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αττική, με ανέμους που θα αγγίξουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ στο Σαρωνικό, ενώ αναμένονται και ισχυρές βροχοπτώσεις.  Ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή στην πρωτεύουσα, φθάνοντας τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. 

-Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα επηρεάσει με σημαντικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο  τη δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

-Ισχυροί άνεμοι  αναμένεται να πλήξουν τις ακτές του Ιονίου, την Πάτρα, τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι πολύ ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν την Αττική.

Το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας τη Θράκη, τα νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου, και θα  αποδυναμωθεί σταδιακά από το απόγευμα.  Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι δυτική Ελλάδα, δυτική Στερεά, Αχαΐα και δυτική Πελοπόννησος δέχθηκαν σήμερα σημαντικά ύψη βροχής (50 χιλιοστά). 

Δείτε στο χάρτη του weather.us πού κινείται τώρα η κακοκαιρία, ώρα 16:00


kairossimera-kakokairiatora-plimmires-kairosathina


Το δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας, που θα επηρεάσει τη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι και το πιο ανησυχητικό. Θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με την κακοκαιρία να πλήττει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τις περιοχές της ανατολικής Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που φαίνονται να μην επηρεάζονται.

kairos-kairossavvato-savvatokakokairia


Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «θα έχουμε και χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα και πιθανόν να φέρει και κάποιες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία».

Κλείσιμο
Ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποιεί για μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων  και ανέμους πολύ ισχυρών εντάσεων, με τον ίδιο να αναφέρει ότι η κακοκαιρία έπρεπε να έχει ήδη ονομασία. 

Καταγράφοντας τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για την ερχόμενη εβδομάδα, κάνει λόγο για ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό από άποψη θερμοκρασιών, ενώ από την Τρίτη αναμένουμε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας. Το σκηνικό του καιρού με τις χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, με την πρόγνωση για τον καιρό ανήμερα των Χριστουγέννων να  βρίσκεται ακόμη μακρυά...

Σημαντική υπενθύμιση! Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου από την ΕΜΥ, τροποποιήθηκε και αναβαθμίστηκε σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για αύριο Σάββατο είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Τράγκας: Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Κόλλησα με την ηρωίνη, έχω φτάσει τρεις φορές κοντά στο θάνατο»

O Jonah Hill, το μπούλινγκ για τα κιλά και η παράξενη συνήθεια με την κοπέλα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης