Καιρός: Βροχές σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα - Νέα κακοκαιρία από αύριο

Καιρός: Βροχές σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα - Νέα κακοκαιρία από αύριο

Νέο σύστημα κακοκαιρίας προσεγγίζει από την Πέμπτη τη χώρα μας  - Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

5440944
Σήμερα ο καιρός θα είναι «καθαρός» με τις βροχές να περιορίζονται προς το νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η εβδομάδα θα «κλείσει» με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες, καθώς από αύριο το μεσημέρι ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και πάλι από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

πεμπτη


Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

σκ
Κλείσιμο


Ο καιρός σήμερα

Αραιές νεφώσεις οι οποίες κυρίως στο Αιγαίο, το Ιόνιο, τα βορειοανατολικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο έως το μεσημέρι ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχών και για τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα Δωδεκάνησα έως το πρωί υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 10, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στην Ήπειρο από -1 έως 12, στη Στερεά από 2 έως 13, στην Πελοπόννησο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 14 και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στα νοτιότερα τμήματα της χώρας η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg94wdleqvx5-st)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τις απόγευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορα γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg96kw6krz49-st)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 09-12-2021
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Από αργά το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες, όπου πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Πιστοποιητικά εμβολιασμού δύο ταχυτήτων πριν την αναμνηστική δόση εξετάζει η ΕΕ


Πέθανε 36χρονος με κορωνοϊό στην Πιερία – Είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson&Johnson

GNTM 4: Το Μανιάτικο κάστρο της μόδας… άφησε τον Αγγαίο εκτός FINAL 4 – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης