Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη λέει ότι οι αλλοιώσεις δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη λέει ότι οι αλλοιώσεις δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα

Αντίδραση από τον δικηγόρο της οικογένειας – Ο πραγματογνώμονας του κοσμηματοπώλη προσπάθησε να αποσυνδέσει τον θάνατο του Κωστόπουλου από τα χτυπήματα που δέχθηκε

zak_kostopoulos
Αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου αλλά αυτές δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα που δέχθηκε έξω το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος αλλά σε προγενέστερο χρόνο του συμβάντος. Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας, ο οποίος ορίστηκε από την πλευρά του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο» ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και συνέχισε: «Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες. Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ, ο οποίος είχε μακρά ηπατική βλάβη και ελάμβανε αντιρετροική αγωγή». Επιπλέον, κατά τη κατάθεσή του, ο ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας ανέφερε πως δεν ήταν 23 τα λακτίσματα που δέθηκε το θύμα άλλα τρία, και ότι κανένα από αυτά δεν του προκάλεσε τον θάνατο.

Ένορκος ρώτησε τον μάρτυρα αν το θύμα εκείνη την ημέρα καθόταν στο σπίτι του θα είχε πεθάνει, με τον μάρτυρα να απαντά: «Είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας».

Επίσης άλλο μέλος της έδρας ρώτησε τον μάρτυρα αν η κλοτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι από τον κοσμηματοπώλη μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιμάτωμα. Απαντώντας ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση του θύματος.

Αντίδραση από τον συνήγορο της οικογένειας

Τα όσα υποστήριξε ο μάρτυρας προκάλεσαν την αντίδραση του συνηγόρου της οικογένειας του 33χρονου, η οποία ανέφερε πως οι προηγούμενοι ιατροδικαστές συγκλίνουν στο ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν θανατηφόρα, ότι η καρδιά του θύματος ήταν υγιής και ότι η βλάβη στο ήπαρ ήταν αδιάφορη με το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Πάντως, ο εν λόγω μάρτυρας δέχθηκε την παρατήρηση του εισαγγελέα της έδρας αλλά και της προέδρου επειδή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φώναζε. «Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;» ρώτησε μάλιστα ο εισαγγελέας τον μάρτυρα ενώ η πρόεδρος του ζήτησε να χαμηλώσει τους τόνους. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε να ερωτηθεί ξανά για ποιο λόγο πιστεύει ότι πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος. Απαντώντας ο εισαγγελέας του είπε: «Το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστήριο, δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο».

Η δίκη διεκόπη για τις 14 Δεκεμβρίου.


Δείτε βίντεο: Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη λέει ότι οι αλλοιώσεις δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα
Κλείσιμο
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη λέει ότι οι αλλοιώσεις...


Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφίζει Ανδρουλάκη στον β΄ γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος


Τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 9 μήνες αν δεν γίνει η τρίτη δόση προτείνουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ


Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης