Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στα ανατολικά την Τετάρτη, κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στα ανατολικά την Τετάρτη, κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές

Οι βροχές και οι καταιγίδες κινούνται νοτιότερα και σταδιακά η κακοκαιρία υποχωρεί - Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται σε αρκετές περιοχές - Χαλάει ξανά ο καιρός από την Παρασκευή

kairos-vroxes-kairostetarti
Παραμένει βροχερό το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη με καταιγίδες και κατά τόπους έντονα φαινόμενα, καθώς  αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο έως το μεσημέρι, ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχών και για τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα Δωδεκάνησα έως το πρωί υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 10, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στην Ήπειρο από -1 έως 12, στη Στερεά από 2 έως 13, στην Πελοπόννησο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 14 και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στα νοτιότερα τμήματα της χώρας η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 Μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί αλλά και μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.



Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού 

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τις απόγευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορα γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

kairostetarti-emy


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιάννης Μπέζος τιμά τον Αλέκο Σακελλάριο με μια μουσική παράσταση

Λονδίνο: Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες μένουν πια στη βρετανική πρωτεύουσα

Μέγκαν Φοξ: Τι γύρευε η «αλεπού» στο παζάρι της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης