Πάπας Φραγκίσκος: «Λιγότερο σοφή η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, την Αθήνα» - Σήμερα η επίσκεψη στη Μυτιλήνη

Πάπας Φραγκίσκος: «Λιγότερο σοφή η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, την Αθήνα» - Σήμερα η επίσκεψη στη Μυτιλήνη

Στην Αθήνα από χθες ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας - Ιδιαίτερη στιγμή η επίσκεψη  στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 20 χρόνια αφότου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη του εδώ, μετά το Μεγάλο Σχίσμα

papas-episkepsi_ellada_xr
Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται ήδη μια ημέρα στη χώρα μας και ετοιμάζεται να διανύσει τη δεύτερη. Χθες έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον καλωσόρισε λέγοντας «με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Είδε επίσης εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg6ugvo3hrbd-se)


Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 20 χρόνια αφότου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη του εδώ μετά το Μεγάλο Σχίσμα. Εκεί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Μακαριώτατος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του ταξιδιού του, ελπίζοντας «ότι η ατμόσφαιρα της Ελλάδας να του δώσει δύναμη». Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Κλείσιμο
papas_2


Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή. Σε μια φορτισμένη τοποθέτηση απολογήθηκε για τις αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από τον Θεό και από τους αδελφούς για τα σφάλματα που διέπραξαν οι καθολικοί», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αρκετά μακριά ένας ηλικιωμένος ιερέας απομακρύνθηκε, καθώς φώναζε «είναι αιρετικός. Πρέπει να μετανοήσει».

Σήμερα θα βρεθεί στη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 10 και θα επισκεφτεί τους Πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Θα αναχωρήσει για Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιήσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: Έτοιμη να περάσει στα κινητά τηλέφωνα η νέα ταυτότητα

Έχουν κλείσει ήδη 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Προσωρινά κρατούμενα τρία μέλη του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης