Στους εφησυχάζοντες Iεράρχες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος - Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του

Στους εφησυχάζοντες Iεράρχες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος - Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάλεσε την Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης να προχωρήσει στην κατάρτιση τριπροσώπου με σκοπό την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου

2629747
Εν χηρεία κηρύχθηκε από το Φανάρι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, τον οποίο κατατάσσει στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, που συνεδρίασε σήμερα συζήτησε το θέμα που προέκυψε από την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Προτρέπει την Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης να προχωρήσει στην κατάρτιση τριπροσώπου με σκοπό την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, εκφράζοντας τη στοργή και ευαρέσκειά της προς τον κ. Ειρηναίο.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση περί της απαλλαγής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του.

Η Σύνοδος έλαβε υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις των τριών γιατρών, Καθηγητών Πανεπιστημίου για τα χρόνια προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου. Στο σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, αφού συζήτησε το πόρισμα των τριών πανεπιστημιακών γιατρών που κλήθηκαν να εξετάσουν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, παρέδωσε την απόφασή της προς έγκριση στο Φανάρι, για να ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής, όπως ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαίρη Συνατσάκη απαντά με εξώδικο στον Κώστα Τσουρό - «Δεν χρωστάω συγγνώμη σε κανέναν»

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

«Ελπίζει» σε συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν τις επόμενες μέρες το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης