Μηνυτήρια αναφορά από τη Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τον θάνατο 25χρονου από ξυλοδαρμό στο κέντρο παιδιών με αναπηρία

Μηνυτήρια αναφορά από τη Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τον θάνατο 25χρονου από ξυλοδαρμό στο κέντρο παιδιών με αναπηρία

Η υφυπουργός Εργασίας, με τη μηνυτήρια αναφορά της, θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

domna
Μετά την αποτρόπαια υπόθεση θανατηφόρου ξυλοδαρμού σε βάρος 25χρονου, στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος», το βράδυ της Κυριακής, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Συγκεκριμένα η κ.Μιχαηλίδου, θα μεταβεί αύριο στις 13.00, στον Άρειο Πάγο, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή το θάνατο του 25χρονου, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η υφυπουργός, με τη μηνυτήρια αναφορά της, θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, καθώς και τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν έτερες πράξεις κακοποίησης του 25χρονου ή και τυχόν άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος, ύστερα από ξυλοδαρμό μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Κατά τη διαδικασία του εξιτηρίου, χθες το μεσημέρι, εμφάνισε επιπλοκές και κατέληξε.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, διέταξε από τη Δευτέρα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο περιθαλπομένων του ιδρύματος. Ο ένας από τους δύο ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Εργαζόμενος του ιδρύματος καταγγέλλει ότι ο υπάλληλος του «Αγίου Δημητρίου» που πρόσεχε τους συγκεκριμένους περιθαλπόμενους, όταν ξέσπασε η συμπλοκή δεν έπραξε το παραμικρό για να την σταματήσει.

Η σορός του 25χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροτομής.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαίρη Συνατσάκη απαντά με εξώδικο στον Κώστα Τσουρό - «Δεν χρωστάω συγγνώμη σε κανέναν»

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

«Ελπίζει» σε συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν τις επόμενες μέρες το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης