Για μια εφιαλτική εμπειρία που θύμιζε «θρίλερ» έκανε λόγο η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου περιγράφοντας τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του συζύγου της στις 24 Ιανουαρίου και μέχρι να εντοπιστεί νεκρός ο πρώην υπουργός.
«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα θρίλερ. Όταν ήρθαν ελικόπτερα να ψάξουν τον άντρα μου που είχα χάσει από τις 3:30 το μεσημέρι. Ζούσα μια κατάσταση φιλμ... με τα ελικόπτερα να ψάχνουν στο νησί τη βάρκα τον Σήφη, την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου». Αναρωτιόμουν «μήπως ζω μέσα σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;... Ήταν κάτι μεταξύ ονείρου και εφιάλτη» είπε η χήρα του Σήφη Βαλυράκηστην ΕΡΤ.
Όπως είπε «είχε ήδη σκοτεινιάσει. Εγώ από τις 3 το μεσημέρι είχα αρχίσει να ανησυχώ επειδή είχε αργήσει 3 ώρες. Έλεγα αν έμεινε η βάρκα έλεγα θα ερχόταν κολυμπώντας γιατί κολυμπούσε, είχε κάνει το Κέρκυρα-Αλβανία κολυμπώντας, μιλάμε για σπουδαίο κολυμβητή, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα. Έλεγα αν χάλασε η βάρκα θα κάνει πολύ ώρα να έρθει. Αλλά πόσο χρόνο; Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5».
Συνεχίζοντας την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στις 24 Ιανουαρίου με τον Σήφη Βαλυράκη, η χήρα του ανέφερε ότι «είδα τους λιμενικούς να με ρωτάνε γιατί πήγε για ψάρεμα ο σύζυγός σας. Είδα το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Μου πρότειναν ένα ψαράπου αυθαιρέτως βρήκε τη βάρκα του άντρα μου. Τελικά βρήκαμε τον Σήφη στις 8 μετά από δικές μας προτροπές γιατί μας καθοδηγούσαν λάθος».
«Βαδίζω με μια τεράστια στεναχώρια αλλά συγχρόνως με μια τεράστια δύναμη να ξεδιαλύνω και να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ» είπε η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου.
Μιλώντας για τη σχέση της με τον Σήφη Βαλυράκη η σύζυγός του είπε ότι «θέλω να σπάω τα όριά μου, δεν έχω όρια. Η διαφοροποίηση εμού από τον σύντροφό μου ήταν αυτό, ο Σήφης μου έδινε όρια. Δεν μπορώ να έχω εμπόδια μπροστά μου όταν περπατάω ή όταν οδηγώ. Ενώ προστατεύω η ίδια έχω ανάγκη να προστατευτώ όπως με προστάτευε ο σύντροφός μου».
Βραβευμένο με δύο αστέρια MICHELIN και ένα Green Star, το Delta Restaurant γράφει μια αξιοπρόσεκτη ιστορία στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, συνδυάζοντας την απόλυτη εκφραστικότητα των γεύσεων με τη μινιμαλιστική αισθητική και τη βιωσιμότητα με τη δέσμευση στην τελειότητα.