Αλεξανδρούπολη: «Έδεσε» στο λιμάνι το εντυπωσιακό αμερικανικό πλοίο «ARC Independence» (φωτογραφίες)

Αλεξανδρούπολη: «Έδεσε» στο λιμάνι το εντυπωσιακό αμερικανικό πλοίο «ARC Independence» (φωτογραφίες)

Αναμένεται η άφιξη και άλλων μεταγωγικών πλοίων εντός των επόμενων ημερών - Στις 3 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

αλεξανδρουπολη
Το εντυπωσιακό αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, το Ro-Ro Carrier “ARC Independence”, κατέπλευσε χθες Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η άφιξη του αφορά την υποστήριξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Atlantic Resolve” και μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, τα οποία θα ξεκινήσει να ξεφορτώνει τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, θα φορτώσει και στρατιωτικό υλικό, επίσης ελικόπτερα που έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την Ρουμανία και έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, αλλά και οχήματα, προκειμένου να τα μεταφέρει στις ΗΠΑ.

αλεξ
αλεξ1


Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό μεταγωγικό πλοίο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ξεφορτώσει και στη συνέχεια να φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού όπως δήλωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, πρόκειται να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη άφιξη στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της πόλης το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις 3 Δεκεμβρίου έχει ως γνωστόν προγραμματιστεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του κ.Πάιατ και υπουργών της Κυβέρνησης.

Κλείσιμο
αλεξ
αλεξ1


Τις παραπάνω φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο οποίος χειρίζεται εκ μέρους της ελληνικής πλευράς όλη την συγκεκριμένη επιχείρηση εκ μέρους του ΟΛΑ.

Πηγή: evros-news.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ελλάδα το μοναδικό αναδιπλούμενο υψηλής τεχνολογίας υδροπλάνο στην Ευρώπη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κορωνοϊός – Γεωργαντάς: 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα – Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους «βλέπει» ο Σαρηγιάννης

Ο Χρήστος Συριώτης για τη συνεργασία του με τον Φιλιππίδη: Επειδή ξυπνούσε στραβά μας εξευτέλιζε και μας έβριζε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης