Γεωργαντάς: «Έσπασε» το φράγμα των 7 εκατ. εμβολιασμών με την πρώτη δόση

Γεωργαντάς: «Έσπασε» το φράγμα των 7 εκατ. εμβολιασμών με την πρώτη δόση

Μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έκλεισαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 20.000 νέοι εμβολιασμοί

EMVOLIA
Είναι μια καλή περίοδος για τους εμβολιασμούς καθώς χθες Παρασκευή (26/11) καταγράφηκαν 92.000 εμβολιασμοί, αριθμός που είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ σήμερα το πρωί (Σάββατο 27 Νοεμβρίου) ξεπεράσαμε τους 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Νέα Ματιά” ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Έχουμε κάθε μέρα περίπου 20.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης και περίπου 50.000-60.000 εμβολιασμούς της τρίτης -αναμνηστικής- δόσης, σημείωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε: «Συνολικά τον τελευταίο μήνα, έχουν μπει στην πλατφόρμα των ραντεβού για την πρώτη δόση περίπου 500.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 320.000 εμβολιάστηκαν ήδη και οι υπόλοιποι έχουν σε εξέλιξη ραντεβού. Από τους 20.000 που κλείνουν ραντεβού κάθε ημέρα, αφορούν κυρίως ηλικίες 18-55 ετών και είναι λιγότεροι των μεγαλύτερων ηλικιών και ανέφερε ότι είναι δύο οι παράγοντες που βλέπουμε αύξηση στις νεότερες ηλικίες. Ο πρώτος είναι ο κίνδυνος που τους οδηγεί να θωρακιστούν καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δύσκολα και ο δεύτερος είναι με το πιστοποιητικό να συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid test». Έχουμε επανεκκίνηση της εμβολιαστικής προσπάθειας υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ειδήσεις σήμερα:


Συναγερμός για την παραλλαγή Omicron: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε 7 Αφρικανικές χώρες, βουτιά στα χρηματιστήρια

Έρχεται νέα παρτίδα 2.000 μονοκλωνικών και 20.000 επιπλέον αντιικά χάπια τον Ιανουάριο

Προβληματισμός στην Εκκλησία για τους ελέγχους - Εξετάζουν πρόσληψη εταιριών σεκιούριτι και μανουάλια έξω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης