Πέτσας: Προβλέπει αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεικτών από τα μέσα Δεκεμβρίου

Πέτσας: Προβλέπει αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεικτών από τα μέσα Δεκεμβρίου

Εξακολουθεί να επιμένει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για lockdown - Αναφέρθηκε στα επενδυτικά έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου και στην απολιγνιτοποίηση των περιοχών της Μακεδονίας και Ηπείρου

petsas
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, μίλησε για το ταξίδι του Πρωθυπουργού σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου, όπου τον συνοδεύει και αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που εξαγγέλθηκαν, με κυριότερο το επενδυτικό πακέτο για την απολιγνιτοποίηση ύψους 7 δισ. ευρώ, το οποίο «θα δώσει ανάσα στην αβεβαιότητα των κατοίκων της περιοχής μέχρι να κλείσει και η τελευταία λιγνιτική μονάδα».

Επίσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο έργο της σύνδεσης Ιωαννίνων – Κακαβιάς, αλλά και της παραλίμνιας οδού στα Ιωάννινα, με προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και την ακρίβεια, επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική πρόταση.

Ερωτηθείς για τον αν η τηλεργασία στο Δημόσιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πλάνα της Κυβέρνησης, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια σκέψη και το μέτρο της κλιμακωτής προσέλευσης που εφαρμόζεται, έχει βοηθήσει στην αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός στη συνέχεια λέγοντας πως δεν υπάρχει καμιά σκέψη για νέα μέτρα και για κανένα lockdown, καθώς τα νέα μέτρα δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα, αφενός με την σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων και αφετέρου με την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Εμφανίστηκε, τέλος, πολύ αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, προβλέποντας ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει απότομη αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων.



Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για την παραλλαγή Omicron: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε 7 Αφρικανικές χώρες, βουτιά στα χρηματιστήρια

Έρχεται νέα παρτίδα 2.000 μονοκλωνικών και 20.000 επιπλέον αντιικά χάπια τον Ιανουάριο

Προβληματισμός στην Εκκλησία για τους ελέγχους - Εξετάζουν πρόσληψη εταιριών σεκιούριτι και μανουάλια έξω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης