Πέθανε ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος
Ο εφοπλιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών
Απεβίωσε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών, ο εφοπλιστήςΦίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd's Register.
«Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στη ναυτιλιακή αγορά για τις εξαιρετικές συμβουλές του αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εμπορικές αξίες των πλοίων, ενώ πάντα σκεπτόταν εκ των προτέρων τις επιπτώσεις που θα επέφεραν στην αγορά οι επερχόμενοι κανονισμοί», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση.
Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του. Λόγω της πανδημίας του covid-19, η κηδεία θα γίνει παρουσία μόνο των στενών συγγενών του στη Γενεύη.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.