Black Friday: Ουρές λόγω κορωνοϊού έξω από τα καταστήματα - Λιγοστός κόσμος λόγω κακοκαιρίας

Black Friday: Ουρές λόγω κορωνοϊού έξω από τα καταστήματα - Λιγοστός κόσμος λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία απέτρεψε τον κόσμο από το να βρεθεί στους εμπορικούς δρόμους – Αισιόδοξοι δηλώνουν ωστόσο οι καταστηματάρχες – Τι λένε στο protothema.gr

black_friday_kosmos_art
Υποτονική είναι η κίνηση από το πρωί στην αγορά εν όψει «Black Friday». Παρατηρούνται μικρές ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα αλλά κι αυτό λόγω του ελέγχου που γίνεται από τον υπάλληλο του καταστήματος για τα πιστοποιητικά των πελατών.

Τα προϊόντα που γνωρίζουν την μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και που προσελκύουν τον μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα smartphones, τα laptops, παιχνίδια, λευκές συσκευές, έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού.

«Έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά, περιμένουμε μήπως σήμερα πάρουμε μια ανάσα για να συνεχίσουμε προς την εορταστική περίοδο που ξεκινά το Δεκέμβριο. Είμαστε αισιόδοξοι» λέει ένας καταστηματάρχης στο protothema.gr.

black-friday-51
black-friday-54


«Οι προσφορές στα προϊόντα μας είναι ικανοποιητικές κι ελπίζουμε να προσελκύσουμε τους πολίτες παρά τις δυσκολίες. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε ουρές κόσμου έξω από τα καταστήματά μας όπως βλέπαμε προ κορωνοϊού εποχή αλλά τουλάχιστον θα ήθελα ο κόσμος να εκμεταλλευτεί την σημερινή ημέρα» λέει ένας άλλος καταστηματάρχης.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία μέχρι και την Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά, επικίνδυνες βροχές και στην Αττική

black-friday-1
black-friday-12
black-friday-13


Κλείσιμο
Με την επισκεψιμότητα των πελατών να είναι περιορισμένη, το αγοραστικό ενδιαφέρον σε σύγκριση με το 2019 που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έχει μειωθεί κατά 20%. Παρά το γεγονός ότι οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες οι περισσότεροι καταναλωτές δεν προχωρούν σε αγορές προϊόντων.

black-friday-52
black-friday-53


Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι ηλικίες 15 - 25 ετών, όπου πραγματοποιούν αγορές μέσω Ίντερνετ στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Όσον αφορά τις προσφορές στα περισσότερα προϊόντα είναι της τάξεως των 50%, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές σε επώνυμα προϊόντα η έκπτωση φτάνει ακόμη το 80%. Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές ουσιαστικά θα «κλείσουν» το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα θα ξημερώσει η «cyber Monday».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε από καρκίνο η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η ΕΕ θα σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική

Κερατσίνι: Η αδιαφορία σκότωσε την μικρή Όλγα - Περνούσαν δίπλα της ενώ ψυχορραγούσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης