Ρουβίκωνας: Αθωώθηκαν οι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ρουβίκωνας: Αθωώθηκαν οι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ομόφωνη η αθώωση του δυο μελών του Ρουβίκωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο - Δικάστηκαν για την υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια

rouvikwnas
Στην ομόφωνη αθώωση των Γιώργου Καλαϊτζίδη και του συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ματαράγκα, κατέληξε σήμερα με απόφασή του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Τα δυο μέλη του «Ρουβίκωνα» δικάστηκαν για αδικήματα που αφορούσαν στην υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων, συμπαραστάτες των κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο, οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν για το συγκεκριμένο έγκλημα και συγκεκριμένα αυτά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Και οι δυο έκαναν λόγο για πολιτική δίωξή τους.

Την αθώωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει νωρίτερα στην αγόρευσή της στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην μαρτυρία γυναίκας που οδήγησε τους δυο άνδρες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μάρτυρας άλλαξε όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στο ακροατήριο. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας», είπε η εισαγγελέας αναφέροντας ακόμη πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Επιπρόσθετα η εισαγγελέας αναφερόμενη στο θύμα τόνισε ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Η δολοφονία του «Χαμπίμπι» είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016. Άγνωστοι άνδρες πλησίασαν το θύμα με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα εναντίον του επτά φορές. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο ενώ την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της πανδημίας η Ευρώπη - Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ασφάλεια στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ

Εμβολιασμοί: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση

Η νέα γερμανική κυβέρνηση, οι αλλαγές στη χώρα και οι σχέσεις με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης