Καιρός σήμερα: Εξασθενεί από το μεσημέρι η κακοκαιρία, πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες

Καιρός σήμερα: Εξασθενεί από το μεσημέρι η κακοκαιρία, πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες

Άστατος ο καιρός, υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική από τις μεσημβρινές ώρες - Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια σήμερα, βελτιωμένες καιρικές συνθήκες από την Πέμπτη

kairossismera-vroxi
Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι καλύτερος στη δυτική Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές στα βόρεια και καταιγίδες  στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.


Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo, τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα αρχικά στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και στα νοτιονατολικά και θα περιοριστούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ βροχές  και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη, οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις βραδινές ώρες.

Αξιόλογες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν τις νυχτερινές ώρες στην Αττική, που προκάλεσαν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στις μετακινήσεις. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο μετεωρολογικός σταθμός στη Μαρίνα Αθηνών - Σ.Ε.Φ. κατέγραψε σχεδόν 70 χιλιοστά βροχής σε διάστημα περίπου δύο ωρών.

Δείτε βίντεο




Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Κλείσιμο
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, και την Εύβοια βροχές κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

kairosmeteo-xartis


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα νότια από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρές, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

kairostetarti-kairossimera-kakokairia-vroxes


ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Πέμπτη

Στα ανοικτά του Ιονίου λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, όμως από το
απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στα ανατολικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν
από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Στα βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti




Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης