Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα για άλλη μια μέρα, καθώς εννέα αεροσκάφη πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, έξι F-16 και ένα κατασκοπευτικό CN-235 προχώρησαν σε 57 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, με τις 42 να γίνονται από τα μαχητικά και τις 15 από το CN-235. Από τις 57 παραβιάσεις, οι 4 ήταν οι υπερπτήσεις, ενώ τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Παράλληλα, σημειώθηκαν και τρεις εμπλοκές.
Τα αεροσκάφη, μαζί με δυο ανθυποβρυχιακά ATR-72, προχώρησαν και σε έξι παραβάσεις, πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Με βάση την ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι