Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για την εκ παραδρομής κλήση Πολάκη

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για την εκ παραδρομής κλήση Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επέδωσε σε προφανή παραδρομή την κλήση για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη, έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη

polakis_main_again_eisaggeleas
Παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στο θέμα που ανέκυψε από την αντιδικονομική κλήση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο παραγγελθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο κ. Πλιώτας παρενέβη, κάνοντας σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να του υποβληθούν αντίγραφα των σχετικών και συναφών εγγράφων της υπόθεσης, για ν' αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες -εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επέδωσε σε προφανή παραδρομή την κλήση για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη, έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε δελτίο Τύπου που υπογράφει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παγεωργακοπούλου, αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μένανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής: Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Ειδήσεις σήμερα

Χαμός με ασθενή αρνήτρια σε κλινική Covid στη Λαμία: Έτρεχε γυμνή στους διαδρόμους με σταυρό στο χέρι

Έρχεται νέα ομοβροντία κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας με στόχο πρωτίστως την Belavia

Η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας άφησε το παλάτι για... μια γκαρσονιέρα στη Νέα Υόρκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης