38ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή της Λαμπαδηδρομίας

38ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή της Λαμπαδηδρομίας

Μαραθώνιος Αθήνας: Πού θα τερματίζει το τραμ - Ποιος σταθμός του μετρό θα είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι - Διαβάστε πού μπορείτε να καλείτε για οδηγίες

marathonios-floga
Το προσεχές Σάββατο διεξάγεται η Τελετή Έναρξης του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών  στον Τύμβο του Μαραθώνα και η Μεταφορά της Φλόγας στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Από 13.50′-14.10′ θα ακολουθήσει το Άναμμα Βωμού της Φλόγας του Μαραθωνίου.

Η Τροχαία Αθηνών ανακοίνωσε τα κυκλοφοριακά μέτρα, που θα ισχύουν σχετικά το Σάββατο 13-11-2021 κατά τις ώρες 12.00΄ έως 15.30΄, σε οδούς περιοχής Δήμου Μαραθώνα, ως εξής:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της αφετηρίας της κλασσικής διαδρομής, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.

Αγίας Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Το χρονικό διάστημα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής μέτρων Τροχαίας του Β΄ Τ.Τ. Β/Α Αττικής.

38ος ΑΜΑ. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Σαββατοκύριακου στην Αττική - Διαβάστε αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου και εκτός από τον αγώνα στην κλασική διαδρομή θα περιλαμβάνει και δρομικά αγωνίσματα σε 10 χλμ και 5 χλμ.

Την τελευταία φορά που οι αθλητές βάδισαν στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου ήταν πριν από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι οι αγώνες δεν διεξήχθησαν εξαιτίας της πανδημίας. Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος 30.000 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Τα μετάλλια έχει δημιουργήσει ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

Κλείσιμο
metallio-marathonios


«Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει και η συμμετοχή να γίνει τάμα ζωής για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και αναφερόμενη στο νέο σύνθημα του αγώνα, το #iAMAuthentic, υπογράμμισε: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».

Υστερα από διάλειμμα ενός έτους, η ιστορική διοργάνωση επιστρέφει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δύο από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές που θα τρέξουν στην κλασική διαδρομή είναι ο Κώστας Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο. 

Οδηγίες για την μετακίνηση των δρομέων στο χώρο εκκίνησης στο Μαραθώνα - Διαβάστε αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ

marathonios_athina


Αυθεντικός Μαραθώνιος ξανά: Πού θα τερματίζει το τραμ - Ποιος σταθμός του μετρό θα είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο

Αλλαγές στα δρομολόγια του τραμ  θα πραγματοποιηθούν για το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Αθήνας 2021, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν το 48ωρο του Σαββάτου και της Κυριακής.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

- Ο σταθμός «Νίκαια» της Γραμμής 3 του μετρό θα παραμείνει κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, λόγω τεχνικών εργασιών στην επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Οι σταθμοί «Νίκαια» και «Κορυδαλλός» θα συνδέονται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 900.

Τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Φιξ» από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, λόγω διεξαγωγής του38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Επιπλέον, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Μηδείας-Μυκάλης», λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο διήμερο θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, με αριθμούς κλήσης 210-8708237, 210-8708238 και 210-8708239, με τους οποίους θα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για να πληροφορούνται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες λόγω του Μαραθωνίου και για προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές όπου υπάρχουν κλειστοί δρόμοι.


Ο… γύρος της Γης

Ο φετινός Μαραθώνιος απέκτησε δημοσιότητα πριν ακόμα διεξαχθεί. Από λάθος των διοργανωτών, στις αφίσες της πόλης η διαδρομή εκτυπώθηκε ως 42.195 χλμ. αντί 42,195 χλμ.. Εάν ίσχυε αυτό, οι δρομείς θα έπρεπε να κάνουν κάτι παραπάνω από τον γύρο της Γης…

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή της άγριας σφαγής νεαρής Τουρκάλας από άνδρα με σπαθί σαμουράι στη μέση του δρόμου - Προσοχή, σκληρό βίντεο

Σύζυγος γιατρού στο Χαλάνδρι: «Είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του παιδιού!»

Πάρις Χίλτον: Παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Κάρτερ Ριμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης