Τουρκία: «Πανηγυρίζει» ο Τύπος για την προβοκάτσια της Ολλανδής δημοσιογράφου σε βάρος της Ελλάδας

Τουρκία: «Πανηγυρίζει» ο Τύπος για την προβοκάτσια της Ολλανδής δημοσιογράφου σε βάρος της Ελλάδας

Το θέμα υπάρχει σε όλες τις εφημερίδες, με αρκετές να... αποθεώνουν την Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις

beugel-0
Σε πανηγυρισμούς έσπευσε να επιδοθεί ο τουρκικός Τύπος μετά το λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Ολλανδή δημοσιογράφο, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό αποτελεί και πάλι «καυτή πατάτα», με την Άγκυρα να αρνείται να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, γυρνώντας την πλάτη στις οδηγίες της ΕΕ όσον αφορά στην υποδοχή περισσότερων μεταναστών, η δήλωση της Μπέουχελ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ψεύδεται για το προσφυγικό ζήτημα, συγκεκριμένα για τις επαναπροωθήσεις, αναπαρήχθη από τα μεγαλύτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Είσαι ψεύτης Μητσοτάκη», το εμπρηστικό πρωτοσέλιδο της Hürriyet, ενώ στο ίδιο μήκος κήματος η Sözcü γράφει «Ψεύτη Μητσοτάκη!». Η Akşam, από την άλλη ερμηνεύει το επεισόδιο στο Μαξίμου, ως «Διπλό χαστούκι στον Μητσοτάκη», ενώ η Yeni Şafak διερωτάται αναφερόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Γιατί ψεύδεσθε;».

Τα άκρως προκλητικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων τουρκικών μέσων έρχονται να δυναμιτίσουν το κλίμα, σε μια περίοδο που η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν θα αφήσει να επαναληφθεί η μεταναστευτική κρίση του 2015. Τα παραληρήματα της Άγκυρας συμπληρώθηκαν και από τις τελευταίες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα οδηγεί στον θάνατο τους μετανάστες τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδή δημοσιοράφος δήλωσε απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Κύριε Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τη δική μου και όλων των δημοσιογράφων του κόσμου γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις. Και εσείς συνεχίζετε να το αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι κατάχρηση ναρκισσισμού. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks (επαναπροωθήσεις)”».

O Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε πληρωμένη απάντηση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία, τη στιγμή που αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα».

«Μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο πνιγμού στα νότια της Κρήτης. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία».

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ

Hürriyet: «Είσαι ψεύτης Μητσοτάκη»

e8f4339b-9e62-4249-9baf-2b158edf1ae0
Κλείσιμο


Milliyet: «Σε ζωντανή σύνδεση είπε ‘Λέτε ψέματα’»

Milat: «Καταραμένα τα ψέματά σου»

Posta: «Γιατί λέτε ψέματα;»

Sözcü: «Ψεύτη Μητσοτάκη!»

Akşam: «Διπλό χαστούκι στον Μητσοτάκη»

da19ad05-2aca-4b29-9816-b53fa31ef642


Yeni Şafak: «Γιατί ψεύδεσθε;»

22c92ee0-16fb-45e1-828a-46cdf99a22d7


Türkiye: «Σταματήστε να αποδίδετε σε εμάς αυτά που βλέπετε στον καθρέφτη»

Yeni Akit: «Αντίδραση: “Σταμάτα να λες ψέματα”, στον Μητσοτάκη»

Yeni Asır: «Σκληρή αντίδραση από την Ολλανδή δημοσιογράφο στον Μητσοτάκη»

Yeni Birlik: «Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για ψεύδη»



Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται στη μάχη του WTA Finals κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ απόψε στις 22:00

Ο Οικονόμου απάντησε στον Τσίπρα για τις «ανατιμήσεις» και την «ακρίβεια»

Στην κρίση του δικαστηρίου η εκτέλεση της ποινής μετά από έφεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης