Χαμόγελο του Παιδιού: 26 χρόνια προσφοράς και φροντίδας σε 1.802.303 παιδιά

Χαμόγελο του Παιδιού: 26 χρόνια προσφοράς και φροντίδας σε 1.802.303 παιδιά

Γιορτάστηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας,  η 26η επέτειος από την ίδρυση της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» 

24911173

Μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίων επισήμων, γιορτάστηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η 26η επέτειος από την ίδρυση της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού». Η εκδήλωση είχε αρχικά σχεδιαστεί για τα 25χρονα, τα οποία συμπληρώθηκαν το 2020, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.  

 Απευθυνόμενος στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη Μαρέβα Μητσοτάκη, στους παριστάμενους υπουργούς και λοιπούς εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, ο πρόεδρος του Χαμόγελου, κ. Κώστας Γιαννόπουλος έκανε αναδρομή στο έργο μιας οργάνωσης η οποία γεννήθηκε από την τελευταία επιθυμία ενός παιδιού, του Ανδρέα Γιαννόπουλου.

Δείτε εδώ όλη την εκδήλωση


Και με παιδιά άνοιξε η εκδήλωση με τραγούδια από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Με τη συνοδεία της, ο τραγουδιστής και συνθέτης Θάνος Καλλίρης ερμήνευσε ζωντανά το «Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα», το οποίο συνέθεσε ο ίδιος ο κ. Καλλίρης ειδικά για τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, σε στίχους Ναταλίας Γερμανού.

Όπως ανέπτυξε δια μακρόν ο κ. Γιαννόπουλος, η προσπάθειά του να τιμήσει τη μνήμη του γιου του εκπληρώνοντας το δικό του θέλημα, δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αντιθέτως, η δυναμική παρέμβαση της οργάνωσης, ιδιαίτερα στα πρώτα της βήματα, είχε προκαλέσει την οργή ενός παλαιότερου υφυπουργού, ο οποίος είχε διατάξει λίγο-πολύ το κλείσιμο του Χαμόγελου.

Ωστόσο, σήμερα, καθώς συμπληρώνονται 26 χρόνια από την ίδρυσή του, το Χαμόγελου του Παιδιού είναι εδραιωμένο ως ένας φορέας-ασπίδα και καταφύγιο για τα παιδιά που υφίστανται οποιουδήποτε είδους απειλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννόπουλος, από το 1995 το Χαμόγελο έχει φροντίσει -ή και διασώσει με την κυριολεκτική έννοια της λέξης- συνολικά 1.802.303 παιδιά.

24911155
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλο και την επιχειρηματία Κλέλια Χατζηιάννου, στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια δράσης από " Το Χαμόγελο του Παιδιού ", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021.

 

Το Χαμόγελο έχει ενισχυθεί από την ανιδιοτελή προσφορά 12.500 εθελοντών και 15.000 χορηγών/υποστηρικτών. Από τις τηλεφωνικές γραμμές στήριξης έχουν απαντηθεί 4.493.933 κλήσεις, ενώ εκτός από την πασίγνωστη γραμμή SOS στον αριθμό 1056, πλέον έχουν προστεθεί η Ευρωπαϊκή Γραμμή για παιδιά και εφήβους (116111), η Ευρωπαϊκή Γραμμή Εξαφανίσεων, 116000 και η Εθνική Γραμμή για Αγνοούμενους Ενήλικες 1017.

Χάρη σε χορηγούς όπως η Mercedes-Benz Hellas, το Χαμόγελο διαθέτει σήμερα έναν μεγάλο στόλο οχημάτων (ασθενοφόρα, κινητά ιατρεία κ.λπ), αλλά εκτός από τη βοήθεια που παρέχει σε παιδιά που κινδυνεύουν, το Χαμόγελο έχει κατορθώσει να καθιερώσει σαν πρακτική την ψυχαγωγία νοσηλευόμενων παιδιών στα νοσοκομεία. Προσφέροντας το ανεκτίμητο αγαθό του χαμόγελου, χάρη στην επιτόπια παρέμβαση των εξειδικευμένων play specialist.

24911153
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φωτογραφίζεται με την επιχειρηματία Κλέλια Χατζηιάννου και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια δράσης από " Το Χαμόγελο του Παιδιού ", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021.

 

Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ένα κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη των δράσεων του Χαμόγελου είναι η στενή συνεργασία με υπουργεία και κρατικούς φορείς. Στον τομέα αυτό η οργάνωση επωφελήθηκε από την μεσολάβηση της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα του Υπουργείου Άμυνας στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Πέραν αυτού, 850 παιδιά που στερούνταν οικογένειας και στέγης έχουν μεγαλώσει στο Σπίτι του Χαμόγελου. Ένα από αυτά, η 32χρονη σήμερα κα Μαριλένα Χιουσένι, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία, καθώς υπήρξε η ίδια ένα από τα παιδιά που βρήκαν καταφύγιο και μεγάλωσαν στο Σπίτι του Χαμόγελου.

24911171
Ο πρόεδρος του ΔΣ "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος μιλάει στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια δράσης από " Το Χαμόγελο του Παιδιού ", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Στο πλαίσιο της πανηγυρικής εκδήλωσης, το Χαμόγελου του Παιδιού τίμησε με ειδικό βραβείο την κα. Κλέλια Χατζηιωάννου, η οποία μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός της στηρίζει την οργάνωση με θεαματικού μεγέθους χρηματικές χορηγίες (600.000 για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ τον οποίον όφειλε το Χαμόγελο κ.α.). Αναμνηστικό βραβείο δόθηκε επίσης στην ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης, ειδικά για το Χαμόγελο του Παιδιού, την οποίαν παρουσίασε η κα Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της εταιρείας Focus-Bari. Αποδείχθηκε ότι το 92% των Ελλήνων πολιτών γνωρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, με το 73% εξ αυτών να έχει θετική εντύπωση για το έργο που παρέχει.

24911195
Ο πρόεδρος του ΔΣ "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος μιλάει στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια δράσης από " Το Χαμόγελο του Παιδιού "

 

Κλείνοντας, τόσο οι ομιλητές όσο και ο πρόεδρος κ. Κώστας Γιαννόπουλος, επισήμαναν ότι η εκδήλωση για τα 25+1 χρόνια λειτουργίας του Χαμόγελου είναι μια ευκαιρία να ανανεωθεί η δέσμευση ότι η οργάνωση θα εξακολουθήσει και τα επόμενα 25 χρόνια να προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Ενώ ο απώτερος σκοπός του Χαμόγελου του Παιδιού παραμένει η εξαφάνισή του. Κάτι που θα συμβεί βεβαίως όταν εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του, δηλαδή παιδιά που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης