Φρίκη στο Κορδελιό: Και τρίτη καταγγελία βιασμού μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ

Φρίκη στο Κορδελιό: Και τρίτη καταγγελία βιασμού μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ

Η συγκεκριμένη μαθήτρια «έφτασε μέχρι και στην απόπειρα αυτοκτονίας μερικές εβδομάδες μετά τον εφιάλτη που έζησε» - Ένα από τα φερόμενα θύματα «δέχθηκε εκφοβισμό και απειλές»

eodos
Αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως μετά τις καταγγελίες δύο μαθητριών του 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, στην δυτική Θεσσαλονίκη, ότι έπεσαν θύμα βιασμού, και μάλιστα λίγα μέτρα από το σχολείο τους. Εκτός από τις καταγγελίες των δύο φερόμενων θυμάτων, ο νομικός σύμβουλος κ. Φώτης Γροντάς ανέφερε στο ThessToday.gr πως έχει προηγηθεί ακόμη ένα περιστατικό βιασμού, στο ίδιο σχολείο, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για εκφοβισμό του πρώτου φερόμενου θύματος.

Οι καταγγελίες για βιασμό που έκαναν πρόσφατα δύο μαθήτριες σε βάρος 16χρονου συμμαθητή τους έχουν σοκάρει την τοπική κοινότητα. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Γροντάς, στο συγκεκριμένο σχολείο έχει προηγηθεί τουλάχιστον ένα ακόμη περιστατικό βιασμού μαθήτριας, στο οποίο δεν εμπλέκεται ο 16χρονος κατηγορούμενος. «Η συγκεκριμένη μαθήτρια έφτασε μέχρι και στην απόπειρα αυτοκτονίας μερικές εβδομάδες μετά τον εφιάλτη που έζησε. Η πηγή που μου το αποκάλυψε, είχε κινητοποιηθεί τότε, και το γεγονός έφτασε μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Παρόλα αυτά, εισέπραξαν μία ξύλινη γλώσσα, στην προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος» ενώ ο ίδιος τονίζει πως έπονται νομικές ενέργειες εναντίον του ΓΓ για παράβαση καθήκοντος.

«Φίλοι του 16χρονου κατηγορούμενου εκφόβισαν και απείλησαν το πρώτο θύμα όταν πήγε στο σχολείο»

Ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης των δύο τελευταίων καταγγελιών, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το ΕΠΑΛ, αλλά μόνο άλλαξε τμήμα, γεγονός που απέτρεπε τις δύο καταγγέλλουσες να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. «Είναι δυνατόν να φοβούνται τα θύματα και να μην πηγαίνουν σχολείο, ενώ ο φερόμενος ως δράστης να παραμένει ανενόχλητος; Δεν είναι αυτή η λύση. Έχουν γίνει δύο καταγγελίες για βιασμό, και οι μόνες που φαίνεται να συνεχίζουν να κακοποιούνται ψυχολογικά, είναι τα ίδια τα θύματα» αναφέρει ο κ. Γροντάς στο τοπικό μέσο, ενώ παράλληλα τονίζει πως όταν η 15χρονη μαθήτρια επισκέφτηκε το σχολείο για να υπάρξει συνεδρία με την σχολική ψυχολόγο, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ, φίλοι του 16χρονου κατηγορούμενου την εκφόβισαν και την απείλησαν με πολύ σκληρό τρόπο.

«Όταν πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή ώστε να του μεταφέρω το περιστατικό, ο ίδιος μου απάντησε πως έχω λάθος πληροφόρηση. Νομίζει πως είναι δικαστικός υπάλληλος και όχι εκπαιδευτικός». Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς και της ψυχολόγου που παρακολουθεί τα δύο φερόμενα θύματα, όπου «θεωρώ πως θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στις υποθέσεις.

Επίσης όπως πληροφορήθηκα πως ο διευθυντής ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα του πρώτου θύματος, και της έκανε παρατήρηση για την έκταση του θέματος, καθώς δυσφημεί το σχολείο. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουμε από τι να σοκαριστούμε πρώτα».

«Όποια αρνείται την κανονίζω στις τουαλέτες»

Ήταν 18 Οκτωβρίου, όταν μετά το κουδούνι για διάλειμμα της πρώτη ώρας, ο 16χρονος προσέγγισε το 15χρονο φερόμενο θύμα του. Ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε στην 15χρονη πως δεν είναι καλά ψυχολογικά, και πως θέλει να μιλήσουν. Η ίδια θέλησε να τον βοηθήσει, ενώ με την σειρά του ο 16χρονος την έπεισε να συζητούσαν στο σπίτι του, όπως και έγινε. Ο ανήλικος, μόλις έκλεισε την πόρτα, όρμηξε στην συμμαθήτρια του και ασέλγησε πάνω της, σύμφωνα με την καταγγελία.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο κ. Γροντάς, η 15χρονη έλεγε συνεχώς πως δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά εκείνος φέρεται να ξέσπασε πάνω της όλες του τις αρρωστημένες ορέξεις.

Ο 16χρονος μάλιστα φέρεται να της είπε «σιγά τι έγινε, πώς κάνεις έτσι;», ενώ υπερηφανευόταν για την αρρωστημένη του πράξη στους συμμαθητές του και υποστήριζε πως «όποια αρνείται, την κανονίζω στις τουαλέτες», ενώ μέχρι σήμερα ισχυρίζεται πως όλα έγιναν με την συναίνεσή της.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, πήρε θάρρος και μίλησε μια ακόμη μαθήτρια η οποία βίωσε κι εκείνη τον εφιάλτη στα χέρια του 16χρονου, όπως υποστηρίζει, πριν από 9 μήνες, όταν η ίδια ήταν 14 ετών.


Ειδήσεις σήμερα

Η Γερμανία καλεί την ΕΕ να βοηθήσει να αποτραπεί η εισροή χιλιάδων μεταναστών από τα σύνορα της Πολωνίας

Φωτιά σε λεωφορείο με φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Οι ανεμβολίαστοι για την Covid-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν, προειδοποιεί έκθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης