Αναφορά Βερβεσού στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τις δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης

Αναφορά Βερβεσού στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τις δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης

Συνάντηση του  προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη

vervesos_binis
Αναφορά για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, στον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Μπίνη και κατέθεσε αναφορά της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, λόγω «της μη εφαρμογής των διατάξεων που επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ήτοι κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό (άρθρο 34 παρ. 2 Κωδ. Δικ.), της απαίτησης ραντεβού κατά παράβαση των ισχυουσών (μετά την 15.9.2021) ΚΥΑ ή της αδυναμίας τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι μη σύννομες αυτές συμπεριφορές «πλήττουν τόσο τους δικηγόρους, στα καθήκοντα των οποίων εμπίπτει και η εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον των διοικητικών Αρχών, τόσο και τους πολίτες, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να προστατέψουν λυσιτελώς τα έννομα συμφέροντά τους».

Στα πλαίσια αυτά, «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών στους Δημόσιους φορείς και υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και η κατά περίπτωση διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών που αφορούν σε παράλειψη οφειλομένων ενεργειών ή σε μη νόμιμες ενέργειες της Διοίκησης, καλείται να ενεργήσει τα νόμιμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την «ευλογιά» ως βιολογικό όπλο, προειδοποιεί ο Μπιλ Γκέιτς

Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά της Covid-19 με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Σκοτώθηκε στο Βέλγιο 33χρονη από την Κρήτη για μία selfie
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης