Στην Αθήνα στις 20-21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αθήνα στις 20-21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Πατριάρχης έρχεται στην πρωτεύουσα με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο - Το πρόγραμμα των τιμητικών εκδηλώσεων

vartholomaios
Στην Αθήνα έρχεται στις 20 και 21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε σημερινή της συνεδρίαση η ΔΙΣ συζήτησε το λεπτομερές πρόγραμμα των τιμητικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 20 με 21 Νοεμβρίου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, λόγω της συμπλήρωσης τριάντα ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΔΙΣ, που συνεδρίασε σήμερα για τον μήνα Νοέμβριο υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, γνωστοποίησε το λεπτομερές πρόγραμμα τιμητικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Επίσης, η ΔΙΣ:

- Ενημερώθηκε περί του από 19.10.2021 Γράμματος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικώς με την συνεισφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με το ποσό των 35.000 ευρώ υπέρ των πυροπλήκτων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Όρισε σύμφωνα με το άρθρο 165 παρ. 5 του Ν. 4823/2021 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, στο Πενταμελές Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Απεφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την έκδοση Τιμητικού Τόμου εις μνήμην του μακαριστού Καθηγητού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Τζέρπου.

Κλείσιμο
- Απεφάσισε να αφιερώσει την έκδοση των Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 2023 στην ανάμνηση της ευρέσεως της ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Μεγαλόχαρης Τήνου λόγω της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από την εύρεση Αυτής, κατόπιν σχετικής προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου.

- Ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου για τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αφορούν στους φοιτώντες μαθητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021–2022 και διαπίστωσε την αύξηση του αριθμού των φοιτώντων αγοριών και κοριτσιών στις τάξεις αυτών.

- Ενέκρινε την πρόταση του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας για την διοργάνωση του Η’ Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης, υπό το γενικό θέμα: «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης» και ειδικό θέμα: «Η μουσική τυπογραφία της Ψαλτικής Τέχνης – 200στή επέτειος: 1820/21 - 2021», από την 15η έως την 18η Δεκεμβρίου ε.έ. στην Αθήνα. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από της Ιδρύσεώς του.

- Απεφάσισε την εκταμίευση του ποσού του 1.722.385,84€ για την πληρωμή σε έξι (6) ισόποσες δόσεις του αναλογούντος Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2021 στο Νομικό Πρόσωπο του Κεντρικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Απεφάσισε την εκταμίευση του ποσού των 240.700,73€ για την πληρωμή σε έξι (6) ισόποσες δόσεις της αναλογούσης Φορολογίας Εισοδήματος έτους 2020 εκ της εκμισθώσεως εκκλησιαστικών ακινήτων του Νομικού Προσώπου του Κεντρικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για την οικογένεια της μαραθωνοδρόμου – Είχαν χάσει και το άλλο τους παιδί πριν δύο χρόνια

Στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη τα στοιχεία των καταγγελλόμενων προπονητών από αθλητές της ενόργανης

Ο Πετράκος πήγε στην Καινούργιου, είπε ότι η μάσκα είναι... άχρηστη και «αποκάλυψε» παγκόσμια... συνωμοσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης