Χίλιοι φοιτητές και καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου έτρεξαν στο 3ο ΟΠΑ Run

Χίλιοι φοιτητές και καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου έτρεξαν στο 3ο ΟΠΑ Run

Για 3η χρονιά, στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς τους πολίτες, μαζί με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής

2021_10_31_0221
Περισσότεροι από 1000 φοιτητές, μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής και runningteams, συναντήθηκαν «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως», στο 3ο ΟΠΑ Run.

Ο Αγώνας, ο οποίος αποτέλεσε και φέτος συνδιοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του ΟΠΑ “AUEB Volunteers” και αποτελεί την πιο μαζική κοινωνική δράση του.

Για 3η χρονιά, στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς τους πολίτες, μαζί με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, το ΟΠΑ Run εστίασε στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.

mpantoybhs


Το ΟΠΑ Run υποστήριξαν εθελοντικά 100 φοιτητές και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Κλείσιμο
Το μήνυμα του ΟΠΑ Run, όπως δήλωσε ο πρύτανης καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, είναι «να καταστεί το Πεδίον του Άρεως ξανά πνεύμονας ζωής και πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας και για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου».Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τη διοργάνωση και υποστήριξε ότι «θα αυξηθούν οι δράσεις που θα προάγουν την άθληση, την υγεία σε συνδυασμό με τη γνώση».Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής του κέντρου της Αθήνας και το ΟΠΑ Run αποδεικνύει τη στενή σχέση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία. Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις».

syrigos2


Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κυρία Νίκη Αραμπατζή χαιρέτισε τη διοργάνωση και υποστήριξε ότι: «μέσα από τη διοργάνωση προβάλλεται ο εμβληματικός χώρος του Πεδίου του Άρεως και ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα του σεβασμού και της προστασία του περιβάλλοντος».
Στην Αθλητική εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρύτανης του ΕΜΠ, οι Αντιπρυτάνεις του ΟΠΑ και πλήθος κόσμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Hellbound: Νέα κορεάτικη σειρά - Θα ξεπεράσει το Squid Game;


Τα Καλλιστεία πωλήθηκαν και επιστρέφουν


Νίκος Ψαρράς: Ο κόσμος δεν είχε να φάει φακή και η τηλεόραση έδειχνε συνταγές για... πάπια Πεκίνου, δηλώνει στο Gala
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης