Καιρός: Ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» επηρεάζει με καταιγίδες την Κρήτη - Η πορεία του σε χάρτες

Καιρός: Ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» επηρεάζει με καταιγίδες την Κρήτη - Η πορεία του σε χάρτες

Δείτε live την πορεία του: Στο «μάτι» του κυκλώνα Νέαρχου η Κρήτη - Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα νότια παράλια της Πελοποννήσου, στο νότιο Ιόνιο και στην  Κρήτη - Ο κυκλώνας, ονόματι Νέαρχος, σχηματίστηκε στη Μεσόγειο και κινείται προς την Σικελία

kriti-kairos-kiklonas
Αντιμέτωπη με μεσογειακό κυκλώνα που έρχεται από την Ιταλία αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ώρες. 

Περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Ελλάδα, ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας (Medicane), ο «Νέαρχος», σχηματίστηκε στο νότιο Ιόνιο σήμερα.

Αυτή τη φορά όμως τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από το καιρικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, η Κρήτη θα επηρεαστεί με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα εκδηλωθούν και στα νότια παράλια της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο.









Ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» που σχηματίστηκε στις 28 Οκτωβρίου στην Κεντρική Μεσόγειο, βρίσκεται σήμερα 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σικελίας, όπως δείχνει δορυφορική εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που έλαβε και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

mesogeiakoskiklonas-nearxos


Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο "Νέαρχος" αναμένεται προς τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής να πλησιάσει περαιτέρω τις ακτές της Σικελίας και την Καλαβρία, που θα επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους και υψηλό κυματισμό στις ακτές, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Στη χώρα μας αναμένονται τοπικές βροχές στην Κρήτη.


Κλείσιμο
kairos-kiklonasnearxos



Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane είναι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσόγειο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία «ματιού», την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος.





Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο




Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του

Σακελλαροπούλου: Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι -Μέρκελ: O διάλογος ήταν πάντα το κλειδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης