Ασπρόπυργος: Στο εδώλιο ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών για πρωτοφανή κακοποίηση ζωών - Εικόνες ντροπής στη δικογραφία

Ασπρόπυργος: Στο εδώλιο ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών για πρωτοφανή κακοποίηση ζωών - Εικόνες ντροπής στη δικογραφία

Η συγκεκριμένα μονάδα εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων ή άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο

aspropyrgos-aloga
Στο εδώλιο του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσουν αύριο οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών στην περιοχή Ασπρόπυργου Ελευσίνας για συστηματική και άγρια κακοποίηση ζώων.

Σε βάρος τους έχουν υποβληθεί μηνύσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, που καλούν σε παράσταση στη δίκη. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, ενώ οι κατηγορούμενοι που ασχολούνται με το ζωεμπόριο έχουν και στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Η σχετική δικογραφία, σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis). Είχε προηγηθεί εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασίας των ζώων στην εισαγγελία Αθηνών.

Στη δικογραφία εμπεριέχονται εικόνες ντροπής, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες με σκελετωμένα άλογα, άρρωστα, τυφλά, δεμένα με αλυσίδες και με τσιμεντοκολώνες. Ανάμεσα στα κακοποιημένα ζώα φαίνεται και ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Η συγκεκριμένα μονάδα εμπορίας ιπποειδών, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων ή άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Όπως, δε, αναφέρει η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

Ειδήσεις σήμερα:

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης