Σακελλαροπούλου για Φώφη Γεννηματά: Έκανε οίστρο ζωής τον φόβο του θανάτου

«Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή» - «Προσπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον επικήδειο για τη Φώφη Γεννηματά 

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μία γυναίκα πολιτικό, που διακρινόταν για το ήθος, την αποτελεσματικότητα, αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας» τόνισε στον επικήδειο λόγο της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Προσπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Να δικαιώσει με τη μέγιστη συνέπεια τους πολλαπλούς ρόλους που με τόση δύναμη είχε επωμιστεί»,  επισήμανε. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις μάχες της για τον ρόλο της γυναίκας, με πνεύμα συναίνεσης και καταδικάζοντας διχαστικές αντιλήψεις, κατακτώντας τον σεβασμό στο κόμμα της, στην πολιτική, στην κοινωνία. 



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μάχη της με τον καρκίνο, που δεν άφησε ποτέ να διεισδύσει ο οίκτος των άλλων». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι « έκανε οίστρο ζωής τον φόβο του θανάτου», προσθέτοντας ότι η παρακαταθήκη που αφήνει για τα παιδιά της είναι μεγάλη.


Ειδήσεις σήμερα

Αυξάνονται κρούσματα και διασωληνώμενοι - Απειλή και λόγω γρίπης

Βροχές σήμερα σε Πελοπόννησο και Κρήτη - Με συννεφιά και κρύο η 28η Οκτωβρίου

Πώς θα λύσει η ΑΑΔΕ τον «γρίφο» με τις υπεκμισθώσεις ακίνητων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr