Ναυάγιο στη Χίο: Οι δραματικές προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών - Δείτε βίντεο

Ναυάγιο στη Χίο: Οι δραματικές προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών - Δείτε βίντεο

Τραγικός ο επίλογος στο ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς, οι τρεις εκ των οποιών ανήλικοι - Ένας αγνοούμενος, ενώ στη βάρκα που βυθίστηκε, επέβαιναν συνολικά 27 άτομα - Καταδικάζουν τη συμπεριφορά των διακινητών οι Γιάννης Πλακιωτάκης και Νότης Μηταράκης

diaswsi343
Τις δραματικές προσπάθειες των ανθρώπων του Λιμενικού, στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης μεταναστών, οι οποίο βρέθηκαν στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Χίου, μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία βρίσκονταν, καταγράφουν τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ακτοφυλακή

Δείτε τα βίντεο

2o βίντεο αναφορικά με Ευρεία επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν.Χίου


Ευρεία επιχείρηση έρευνας - διάσωσης αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Χίου



Τραγικός ήταν, στο μεταξύ, ο επίλογος στο ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τρια ανήλικα κορίτσια ανάμεσά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η άλλη μια σορός είναι γυναικάς, ηλικίας περίπου 40 ετών

Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του, ενώ 22 έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.  Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό... «η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπλοης λέμβου και την επακόλουθη ημιβύθισή της. Τονίζεται ότι κανένας εκ των επιβαινόντων δεν έφερε ατομικό σωσίβιο»

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά - όλα μεταξύ 3 και 14 ετών - επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται»
ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.


Σύμφωνα με το Politischios, η λέμβος που τους μετέφερε, έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Νεκροί και αγνοούμενοι από το ναυάγιο στα Νένητα Χίου


Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ΠΑΘ του Λιμενικού ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO, καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες ανοικτά των Νενήτων Χίου


Πλακιωτάκης: Εγκληματική αδιαφορία των κυκλωμάτων διακίνησης για την ανθρώπινη ζωή

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης τοποθετήθηκε για το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά της Χίου.

Αναλυτικά, είπε:

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από την τραγική απώλεια τριών μικρών παιδιών και μιας γυναίκας στο Αιγαίο.

Η εγκληματική αδιαφορία των κυκλωμάτων διακίνησης για την ανθρώπινη ζωή, ξεπέρασε κάθε όριο, αφού πάνω από 20 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, αφέθηκαν χωρίς σωσίβιο.

Το Λιμενικό Σώμα έσπευσε για βοήθεια και διέσωσε 22 συνανθρώπους μας, δυστυχώς όμως τα τρία παιδιά και η γυναίκα είχαν χαθεί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση ενός ακόμα ατόμου.

Εκφράζω την οδύνη όλων μας για το τραγικό αυτό γεγονός».

Βίντεο: Astraparis

Φωτογραφίες από τη μεταφορά των διασωθέντων στο λιμάνι της Χίου

5410614
5410619
5410623
5410624


Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί - Όλη η δικογραφία

Χρήστος Στρατάκης: «Μακάρι ο κόσμος να σε κοιτάει και να θέλει το καλό σου»

Αναβλήθηκε η δίκη του 45χρονου καθηγητή που κατηγορείται για παρενόχληση 11χρονης μαθήτριας στο Μοσχάτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης