Κούγιας: Οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς

Κούγιας: Οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς

Πρόκειται για 7 αστυνομικούς έναν  έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο και πέντε αστυνομικούς  -  «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» αναφέρει ο Α. Κούγιας

kougias

«Το θύμα έριξε και τις 5 μηχανές από τις 7 και υπήρχε επάνοδος να τους ξανά χτυπήσει», σημείωσε ο δικηγόρος των αστυνομικών που κρατούνται στην ΓΑΔΑ για το περιστατικό στο Πέραμα. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Alpha, «οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς». Πρόκειται για 7 αστυνομικούς «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπείρια 5-6 χρόνια στην δουλειά», πρόσθεσε ότι ο νεαρότερος έχει 2 χρόνια εμπειρίας.

Ο κ. Κούγιας, υποστήριξε ότι ο τρόπος που πυροβόλησαν και οι 7 είναι μια ένδειξη ότι υπήρχε ένα σοβαρό συμβάν. «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημείωσε παράλληλα, ότι βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς την σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες».

Για το αν υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, είπε ότι οι πελάτες του εν μέσω της οχλαγωγίας δεν άκουσαν κάτι. Την ώρα του συμβάντος όπως είπε, θα ήταν αδύνατον να ακούσουν κάτι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf7s1rmpvuax-se)



Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα οι αστυνομικοί περνούν από ειδική, σκληρή εκπαίδευση. Μπαίνουν στο σώμα με εξετάσεις και προετοιμάζονται από ειδικούς ψυχολόγους.

Τέλος, όπως είπε η βαλλιστική εξέταση θα δώσει τις απαντήσεις για την απόσταση των αστυνομικών με το θύμα και πόσες έπληξαν το θύμα. Όπως είπε, ένα διαπεραστικό τραύμα στον λαιμό ήταν εκείνη που στοίχισε την ζωή στον 20χρονό, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι υπόλοιπες δεν ήταν θανατηφόρες.



Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης