Euronews: Εξασφαλισμένη η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας σε ψηφιακή έκδοση για 12 μήνες

Euronews: Εξασφαλισμένη η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας σε ψηφιακή έκδοση για 12 μήνες

Αυτό είπε ο CEO του Euronews, Michael Peters σε απάντησή του σε ομάδα ευρωβουλευτών - Σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση

euronews
Την απόφαση για την συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews για τους επόμενους 12 μήνες, παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την πλευρά της ΕΕ, αποκαλύπτει σε απάντησή του προς ομάδα ευρωβουλευτών – μεταξύ των οποίων και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά – ο CEO του Euronews Michael Peters.

Ο κ. Peters αναφέρει συγκεκριμένα ότι η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Επίτροπο Thierry Breton. Ο CEO του Euronews τονίζει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση από την ΕΕ και η πλήρης εξάρτηση της ελληνικής υπηρεσίας από αυτήν, ελήφθη απόφαση για τη διατήρηση της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση, με αντικειμενικό στόχο την αύξηση της επιρροής της.

Επίσης, ο κ. Peters σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση και εν τέλει η έκβαση των σχετικών συζητήσεων θα κρίνει εάν η ελληνική υπηρεσία του Euronews θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες ο απολογισμός της καταδίωξης στο Πέραμα - Έξι αστυνομικοί ανάμεσά τους

Γλυκά Νερά: Αποκαλυπτική μαρτυρία γυναίκας για τον Μπάμπη - «Μου έστελνε σημειώματα λίγες ημέρες πριν σκοτώσει την Καρολάιν»

Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν ήξερε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης