Σεισμός τώρα στην Κρήτη: 4,3 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός τώρα στην Κρήτη: 4,3 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη, με επίκεντρο ξανά το Αρκαλοχώρι - Χθες Πέμπτη σημειώθηκαν στην περιοχή δύο διπλές ισχυρές σεισμικές δονήσεις - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία

SEISMOSARKALOXORI-TORA
Ένας ακόμη σεισμός πάνω από 4 Ρίχτερ έπληξε το Αρκαλοχώρι. 

Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στο Αρκαλοχώρι, συγκεκριμένα στις 13:11 το μεσημέρι της Παρασκευής πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Η Αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου κατέγραψε τη σεισμική δόνηση  στα 4,4 Ρίχτερ. 

Η δόνηση σημειώθηκε πέντε χιλιόμετρα δυτικά νοτιο-δυτικά του Αρκαλοχωρίου, είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος, 10,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.


Και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τον σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. 

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Κρήτη, ωστόσο αισίως, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το πρωί της Πέμπτης, σημειώθηκε διπλή σεισμική δόνηση  στην Κρήτη (3,7 και 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι), με διαφορά οκτώ λεπτών.

Κλείσιμο
Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, στις 11:04.

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:12, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος επίσης πέντε χιλιομέτρων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12:38 σημειώθηκε άλλη μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου. Η Αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου κατέγραψε και άλλη μια δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την ίδια χρονική στιγμή, αναθεωρώντας προς τα κάτω  τη δόνηση αργότερα, στα 2,8 Ρίχτερ. 

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη νέα διπλή σεισμική δόνηση


SEISMOSTORA-SEISMOSKRIIT-ARKALOXORISEISMOS


Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθούν στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί στο Αρκαλοχώρι και τη Βόνη οι πρώτοι σεισμόπληκτοι που έμειναν άστεγοι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης, προτεραιότητα στέγασης θα δοθεί σε οικογένειες τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν «κόκκινα», κατεδαφιστέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άλεκ Μπάλντουν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας Rust - Και ο σκηνοθέτης στην εντατική

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό στη δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερη προσοχή στην Κέρκυρα - Νέοι χάρτες και βίντεο

Δακτύλιος: Επιστρέφει τη Δευτέρα, δείτε σε χάρτη τα όριά του - Τσουχτερό το πρόστιμο για τους παραβάτες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης