Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με παράνομα εργαστήρια όπλων στα Χανιά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με παράνομα εργαστήρια όπλων στα Χανιά

Επτά συλλήψεις - Οι αρχές βρήκαν τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όπλων - Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν  σε συγκεκριμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Κουρνά αλλά και στο κέντρο των Χανίων

19102021kriti001
Οπλοστάσια που μπορούσαν να εξοπλίσουν ολόκληρο στρατό ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικών ερευνών που ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης σε περιοχές των δήμων Αποκορώνου, Κισσάμου, Καντάνου- Σελίνου και Χανίων, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και ανακατασκευής πολεμικών και όχι μόνο όπλων.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Ασφάλειας, βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα οποία κατασχέθηκε πλήθος παράνομων όπλων, ενώ συνελήφθησαν επτά μέλη του κυκλώματος τα οποία συγκέντρωσαν τον οπλισμό, τον επιδιόρθωναν και τον διέθεταν προς πώληση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν σπίτια και καταστήματα σε αγροτικές και αστικές περιοχές και κατέσχεσαν 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 45 κορμούς κυνηγετικών όπλων, τέσσερις σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες! Όλα τα πυροβόλα όπλα θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να γίνουν βαλλιστικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποιες περιπτώσεις.

Οι επτά συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια Χανίων και ανακρίνονται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες έρευνες, ενδεχομένως και νέες συλλήψεις.

OPLA-XANIA-1
Κλείσιμο
19102021kriti001



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνονται τα υποχρεωτικά rapid test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα - Τι προβλέπει η Κ.Υ.Α.

Ο καιρός για την Τετάρτη: Ανοιξιάτικο σκηνικό λίγο πριν τη νέα κακοκαιρία - Βίντεο, χάρτες με τις θερμοκρασίες

Οικονομική ενίσχυση για άλλες 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης