Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους - Πιθανές νέες «εκλογές»

Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους - Πιθανές νέες «εκλογές»

Ο «πρωθυπουργός» Έρσαν Σάνερ επικαλέστηκε στην επιστολή παραίτησης πρόβλημα απαρτίας στο «κοινοβούλιο» και προβλήματα στη συνεργασία των κομμάτων που απαρτίζουν τον «κυβερνητικό σχηματισμό»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Ο πρόεδρος του Tουρκοκυπριακού Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος «πρωθυπουργός» Έρσαν Σάνερ υπέβαλε σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» στην οποία συμμετέιχαν πέρα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Αναγέννης και το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Σανέρ επικαλέστηκε στην επιστολή παραίτησης πρόβλημα απαρτίας στο «κοινοβούλιο», και προβλήματα στη συνεργασία των κομμάτων που απαρτίζουν τον «κυβερνητικό σχηματισμό».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, ο τριμερής συνασπισμός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος , και του Κόμματος της Αναγέννησης, καθώς η πανδημία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και κλιμάκωσαν την αντιπολιτευτική δράση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος το οποίο δεν έχει την ευθύνη ‘διακυβέρνησης΄. Το πρωτόκολλο συνασπισμού υπογράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Όπως δήλωσα όταν έλαβα την ψήφο εμπιστοσύνης από τη την ‘βουλή’ στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ο κύριος στόχος της ‘κυβέρνησής’ μας ήταν να ξεπεράσει την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα με το μικρότερο κόστος.

Πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ανταποκριθήκαμε επιτυχώς σε αυτούς τους δύο τομείς. Είμαστε μία από τις πέντε πρώτες ‘χώρες’ στον κόσμο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Χάρη στο Πρωτόκολλο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Συνεργασίας που υπογράψαμε με τη Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, παρέχουμε σοβαρή διασφάλιση όσον αφορά την υπέρβαση των προβλημάτων της οικονομίας μας και την είσοδο σε μια νέα αναπτυξιακή διαδικασία. Και όμως, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα απαρτίας στη ‘βουλή’, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της από τις αρχές Οκτωβρίου.

Και αυτό εμποδίζει το ‘νομοθετικό’ έργο που πρέπει να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τις διάφορες ανάγκες της ‘χώρας’ για να πραγματοποιήσουμε δράσεις για τον λαό μας. Τέλος, η απόρριψη της πρότασής μας, την οποία κάναμε καλόπιστα, για τον καθορισμό της ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών, έδειξε ότι δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε την συναίνεση και υποστήριξη από τους συνεργάτες μας στην παρούσα ‘βουλή’. Εκτός από αυτά, υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο κόμματα του ‘κυβερνητικού’ συνασπισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

H μεγάλη μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο - Σε σοκ το ΚΙΝΑΛ, «κύμα» αγάπης από τον κόσμο

Σεισμός στην Κρήτη: Περιμένουν ισχυρό μετασεισμό - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Από απόψε ξεκινά η επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης