Σεισμός στην Κρήτη – Λέκκας: Πιθανή ενεργοποίηση στο ανατολικό τμήμα του σεισμικού τόξου – Δόνηση 3,3R και στην Κάσο
Ο Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε ότι σημερινός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ δεν συνδέεται με αυτόν στο Αρκαλοχώρι
UPD:
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του νότιου άκρου του ανατολικού σεισμικού τόξου άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μετά το σεισμό 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζάκρου, στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι το θέμα ερευνάται, και ότι υπάρχουν πρώτες μικρές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν το σενάριο αυτό.
Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, διευκρινίζοντας ότι σημερινός σεισμός 6,3 Ρίχτερ δεν συνδέεται με αυτόν των 5,8 Ρίχτερ που είχε γίνει στο Αρκαλοχώρι, καθώς προέρχεται από διαφορετικό σεισμικό κέντρο.
Οι ζημιές όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας είναι ελάχιστες, κυρίως σε παλιά σπίτια και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν όλα τα παλαιά κτίσματα. Εκτίμησε ότι ο συγκεκριμένος σεισμός είναι ο κύριος, επισήμανε ωστόσο ότι «θα πρέπει να περιμένουμε για ασφάλεια τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα».
Σημειώνεται ότι ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 μετά το μεσημέρι, με επίκεντρο 24 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζάκρου.
Στις 12:32 σημειώθηκε δόνηση 4,5 βαθμών στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα 12 χλμ. βορειοδυτικά της Καρπάθου.
Στις 2:51 σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 4 χλμ. βόρεια της Κάσου.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.